18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
Superliga

FC Midtjylland - Silkeborg IF

FC Midtjyllands mesterskabsdrøm lever fortsat. ''Ulvene'' skal bruge en sejr mod Silkeborg, og håbe på pointtab til Brøndby. Ender guldet i Herning?

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 17:00
Spillested: JYSK Park
Dommer: Sandi Putros
På TV: 6’eren

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Claus Steinlein og co. på tribunen vil sikkert holde et vågent øje på stillingen i Brøndby - AGF søndag eftermiddag, men for spillerne på banen bør der som udgangspunkt ikke være så meget at rafle om.

Kun et nederlag til Brøndby vil nemlig gøre en pointdeler mod Silkeborg tålelig, og derfor må man gå ud fra, at FC Midtjylland kommer bragende ud på MCH Arena for at sikre den sejr, som kan sende guldet til Herning, hvis ikke Brøndby vinder deres kamp.

Thomas Thomasbergs tropper kommer lige fra en vild kamp i Farum, hvor de kom stærkt fra start med højt pres og ild i øjnene, men hvor FC Nordsjælland efter 10 minutters tid begyndte at finde hullerne i osten, og pludselig med lynets hast havde bragt sig foran med 3-0 allerede efter 36 minutter.

I anden halvleg leverede midtjyderne en mere helstøbt præstation. Presset sad lige i skabet, der blev skabt masser af chancer, og der var langt bedre styr på FC Nordsjællands omstillinger.

Det vanvittige opgør endte med 3-3 efter et flot midtjysk comeback, og selvom et point selvfølgelig er bedre end nul, vil FC Midtjylland nok ærgre sig over, at det ikke blev til sejr, så de kunne have haft skæbnen i egne hænder her til sidste kamp.

Henrik Dalsgaard og Cho er tilbage fra karantæne, mens Dario Osorio, Marrony og Alhaji Kamara er ude med skader.

Silkeborg IF:
Sæsonens sidste kamp løber af stablen søndag, og som et af få hold, har Silkeborg ikke længere noget at spille for.

Det bliver til en sjetteplads ligemeget hvordan man vender og drejer det, og det bør de være godt tilfredse med i Søhøjlandet.

Kent Nielsen og co. kan se tilbage på en strålende sæson, hvor de igen fandt vej til Superligaens mesterskabsspil, og endnu vigtigere, at de sikrede klubbens første trofæ siden 2001 efter triumf i DBU Pokalen, hvor AGF blev besejret i finalen tidligere på måneden.

Udover trofæet sikrer pokalsejren også Silkeborg europæisk fodbold for anden gang på kun tre sæsoner. En fuldkommen formidabel bedrift for en klub af Silkeborgs størrelse.

I Superliga-regi har det ikke været et blændende forår for gæsterne, som kun har vundet to ud af hidtidige ni kampe i mesterskabsspillet.

Værd at bemærke er dog, at den ene af sejrene kom mod netop FC Midtjylland, som i slutningen af april blev kørt rundt på kunstgræsset på JYSK Park, hvor Silkeborg vandt med hele 3-0.

Mon Kent Nielsen og co. kan gentage bedriften og række en hjælpende hånd til Brøndby?

Alexander Busch og Anders Klynge er fortsat ude med skader, mens Fredrik Carlsen er spilleklar igen. 

Karantæner:
FC Midtjylland: Ingen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-4-2): Lössl - Dalsgaard, Ingason, Bech Sørensen, Paulinho - Sørensen, Martinez, Charles, Simsir - Franculino, Cho

Silkeborg IF (4-3-3): Larsen - Sonne, Rödin, Felix, Poulsen - Larsen, Brink, Mattsson - Adamsen, Thordarson - Lind

Dom:
FC Midtjylland skal bruge en sejr og håbe på pointtab til Brøndby, hvis mesterskabet skal ende i Herning.

Derfor er min forventning, at midtjyderne kommer buldrende ud af starthullerne for som minimum at have deres på det tørre.

Mod FC Nordsjælland lykkedes det høje og aggressive pres rigtig godt i store perioder, og da Silkeborg har langt mindre at skyde med i omstillinger, må det næsten blive samme udgangspunkt igen denne gang.

Gæsterne har ikke mere at spille for, og så ikke videre faretruende ud mod Brøndby senest.

FCM snupper en sikker sejr. 3-0.

Spilforslag:
FC Midtjylland vinder første halvleg til odds 1.80 ved bet365. Husk, at odds kan ændre sig løbende.