• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FCK-direktør: Ikke godt nok af målmændene

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det var ikke godt nok, hvad Karl-Johan Johnsson og Sten Grytebust leverede i sidste sæson, og derfor har FC København købt Kamil Grabara.

Af Ole Hoffskov

Når man har Sten Grytebust og Karl-Johan Johnsson i truppen, skulle man ikke tro, at man stod og manglede en målmand. Det følte FC København imidlertid, at de gjorde.

Derfor hentede klubben for to uger siden AGF-kendingen Kamil Grabara i Liverpool, og polakken var ikke en helt billig mand at lokke til hovedstaden. Derfor må man også antage, at han skal være førstevalget i FCK-målet fra sæsonstarten.

FC København følte, at de var nødt til at reagere oven på sæsonen i fjor, hvor holdet indkasserede hele 53 mål i Superligaen.

- Summen af det, vi fik fra målmandsteamet i sidste sæson, var ikke godt nok, og så har vi valgt at prioritere at hente en målmand. Kamil er en målmand, som Kim (Christensen, målmandstræner, red.) meget gerne vil arbejde med, og så har vi jo også hentet Johan Guadagno, som er fremtidens mand, siger sportsdirektør Peter Christansen til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Betragtningen er også gået på, at vi havde tre meget erfarne målmænd i sidste sæson, hvor Stephan Andersen var her sammen med Kalle og Grytebust, og vi vil gerne have en målmandsportefølje, der repræsenterer nogle forskellige ting. 

Nu har FC København så fire keepere, og enten Sten Grytebust eller Karl-Johan Johnsson skal være tredjevalg. Derfor kan det meget vel tænkes, at én af dem forlader FCK i løbet af transfervinduet.

- Det er i hvert fald ikke noget, jeg kan udelukke. Men lige nu er konkurrencen og bredden vigtig for os, siger "PC".

Når snakken falder på målmændene i FC København, lægger sportsdirektøren ikke skjul på, at han også er svært begejstret for 19-årige Johan Guadagno, der blev hentet i Manchester United.

- Han er en spiller, som ungdomsafdelingen har fulgt meget tæt, og som de overleverede til os i den sammenhæng. Jeg må bare sige, at han er et stort talent. Han har været rigtig dygtig indtil videre, og jeg er meget imponeret. Ham spår jeg en meget stor fremtid. Tiden er ikke hans lige nu, men det skal han sørge for, at det bliver, lyder det fra Peter Christiansen.

FC København indleder sæsonen med en hjemmekamp mod AaB søndag eftermiddag.