• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FCK-direktør: Vi har forhandlet så sent som i dag

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Guldsmilet var fremme hos FC Københavns sportsdirektør Peter Christiansen efter sidste runde i Superligaen.

Af Ole Hoffskov

Tipsbladet i Parken

FC Københavns sportsdirektør Peter Christiansen må lægge ører til meget i løbet af en sæson, og en stor del af det er kritik - anderledes kan det næsten ikke være, når man bestrider et af de største jobs i dansk fodbold og bliver målt og vejet hele tiden.

Men vinderen har som bekendt altid ret, og for anden sæson i træk kan Peter Christiansen sammen med kollegaerne fejre et dansk mesterskab, så noget gør han rigtigt, 48-årige "PC". 

Søndag aften var smilet naturligt nok stort hos FC Københavns sportsdirektør, da han mødte Tipsbladet og resten af den skrevne presse efter guldfejringen i Parken.

- Selvfølgelig er vi glade og tilfredse. Det her år har jo været sindssygt - det er et år og to uger siden, at vi senest vandt mesterskabet. I mellemtiden har vi også spillet Champions League og vundet pokalen. Der er sket rigtig mange ting, og vi har fået sat nogle fine flueben, siger Peter Christiansen.

Når tingene ikke kører, er der altid kritik af dig. Hvordan er det så at stå her med The Double?

- Jeg er jo glad som alle andre i FC København, men det er også jeres job at finde hullerne i osten. Lige nu er der ikke så mange. Det er os, der står med det hele - jeg kan ikke se andre, der har løftet noget.

Hvad for et arbejde venter der dig nu?

- Det bliver altid en snak om, at nu kommer der et transfervindue, og så får jeg travlt. Det er jo et ongoing arbejde, som kører hele tiden, og jeg har allerede haft en masse gode snakke med Neestrup om, hvordan og hvorledes sommeren kan se ud. Vi ved godt, at vi ikke kan styre det hele selv, men når vi nu har en Champions League-kvalifikation, er det klart, at der er nogle ting, vi gerne vil have på plads tidligt. Men vi føler, vi er et godt sted og glæder os til at få folk tilbage fra skader.

Har du og Jordan Larsson kigget hinanden i øjnene og aftalt, at han skal blive i FCK?

- Han vil rigtig gerne blive, og vi vil gerne beholde ham. Så sent som ved middagstid i dag har vi siddet og forhandlet, så den proces er i fuld gang og har været det i noget tid.

Hvad er status med Mohamed Daramy?

- Jeg drømmer, og det samme bør I gøre i pressekorpset. Han er en gave til Superligaen og til FC København, så jeg kommer aldrig til at begrave den. Har vi bare en minimal mulighed, kommer jeg til at have en plads åben til ham.

Hvad siger Daramy selv?

- Han har været ret tydelig omkring, at han gerne vil tilbage og måle sig af i Ajax, men der skal også være spilletid til ham, og det skal han arbejde hårdt for, tror jeg.

Er der et punkt, hvor du føler, det er vigtigt, I får forstærket jer?

- Ja, det er der jo nok, men det bliver nogle trælse overskrifter i dag, hvis det ikke kommer til at handle om de spillere, som er her nu, og som har sat den tredje stjerne på trøjen. Jeg vil gerne vente lidt med den snak.

Skal I have en ny målmand, nu hvor Karl-Johan Johnsson smutter?

- Ja, det er et godt bud.

Hvad med Andreas Dithmer?

- Han er jo stadig et talent, der udvikler sig og trives godt i sin rolle som nummer tre. Kalle Johnsson har været en solid nummer to og har været en god buffer for Kamil Grabara - også da det på et tidspunkt eksploderede mellem ham og Mat Ryan. Han har gjort det godt, men nu er tiden inde til, at vi hver især skal andre veje.

Er du glad for den succes, Jordan Larsson og Diogo Goncalves har haft? Også med tanke på, at der har været andre indkøb, som ikke har gjort det godt?

- Jeg er glad for alle vores spillere. Vi ved, at nogle lykkes med det samme, nogle skal bruge noget tid, mens andre aldrig lykkes. Det er sådan, det er. Alle har en rolle og et aftryk på det her guld. Jeg har ingen forfængelighed i forhold til det der. Jeg ved, at nogle lykkes stort, mens andre ikke gør, slutter FC Københavns sportsdirektør.

Når FC København-truppen møder ind efter sommerferien venter blandt andet kvalifikationen til Champions League - her får du overblikket over FCK's mulige modstandere