• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

FCK retter fokus mod venstre back og kant

FCK retter fokus mod venstre back og kant
Illustration

FC København har lukket hullet efter Andreas Cornelius, men selvom Carsten V. Jensen nu er tilfreds med truppen, kigger man fortsat efter forstærkninger. 

Af Martin Davidsen

FC København præsenterede torsdag Marvin Pourié som ny angriber i truppen. Dermed er de danske mestre blevet en angriber rigere og har udlignet antallet af målscorertyper efter afgangen af Andreas Cornelius. 

Sportsdirektør Carsten V. Jensen glæder sig således over tilgangen, der foreløbig sætter en stopper for klubbens jagt på en angriber. 

- Det giver lidt ro på den position. Der har været stort fokus på det, for det var aldrig planen, at Cornelius skulle væk. Vi må bare sande, at vi ikke bestemmer det alene, for der var nogle andre, der mente, at det skulle være anderledes. Sådan blev det. Der har været fokus på den position siden da, og det har handlet om, at vi skulle opfriske os selv på alternativer og så ellers gå i krig med at få dokumenteret det matriale vi har. Det var et job, der skulle gøres, og nu står vi i dag med Marvin. Det er jeg rigtig godt tilfreds med, siger Carsten V. Jensen til tipsbladet.dk.

Dermed har sportsdirektøren ikke længere fokus på at finde en angriber, for selvom Marvin Pourié ikke er samme type angriber for Andreas Cornelius, udfylder han det hul, som den nuværende Cardiff-angriber efterlod. 

- Det er afløseren for den spiller, der mangler. Det er ikke en afløser på profilen, for N'Doye havde en profil, Cornelius havde en anden og nu kommer der en tredje med nogle andre kvaliteter. Vi gik ikke ud med et søgekriterium, der hed 195 centimeter i højde og hvad Cornelius ellers havde af kvaliteter. Vi gik ud for at finde mest muligt kvalitet på banen, og nu står vi med Marvin, der mere end til fulde har de ting, vi gerne vil have, siger Carsten V. Jensen, der er tilfreds med FCK's offensiv som den ser ud nu. 

- Vi har masser alternativer i front. Der er rigtig mange at arbejde med, hvilket jeg ved, Ariël er glad for. Der er forskellige typer, men vi mangler måske noget højde. Det kan åbne for nogle andre mønstre, og det er jo spændende. Vi har masser af power i front nu, og der er ikke så meget fokus på det i forhold til transfervinduet. Vi retter nu fokus på de positioner, hvor vi har mindst balance på holdet, hvilket er på venstre back og venstre kant, siger sportsdirektøren. 

- Vi er altid på markedet på alle positioner, men vores fokus er nu på venstre back og venstre kant. Det betyder ikke, at vi nødvendigvis ender op med at gøre noget, men det er vores fokus. Vi ser, om muligheden er derude for at vi kan justere os og gøre os bedre stillet, og så har vi muligheden for det, tilføjer han. 

Derfor kan man ikke konstatere, at FC København er færdig med at handle i dette transfervindue. 

- Det kan man ikke, nej. Det slutter, når vinduet lukker. Det kan være, at der opstår en mulighed i sidste øjeblik, som vi ikke kan sige nej til, så vi bliver aldrig færdige. Dagen efter vinduet lukker, starter en ny proces jo med scouting og registreing og så videre. Det fortsætter som det altid har gjort, fastslår Carsten V. Jensen, der mener, at truppen lige nu lever op til det evige mål om ikke at være svækket i forhold til den forgangne sæson. 

- Det ser rigtig fint ud. Vi er vel midtvejs i vinduet nu, og det ser rigtig fint ud. Det må jeg sige. Vi har en super stærk trup, der er blevet skærpet. Vi har fået en profil i Mellberg, og så har vi fået en forward, der elsker at lave mål. Vi står godt rustet, og truppen er skarp. Man kan mærke, at det trækker mod ligastart. Der er kommet nogle nye personer ind i gruppen. Nyt blod giver nyt liv og ny konkurrencesituation. Det er rigtig godt, siger Carsten V. Jensen. 

FC København åbner sæsonen på søndag med en udekamp mod AaB.