Video : Tipsbladet
Superliga

FCM-boss driller CV: Han forsøger Lynge-strategien

FCM-direktør Claus Steinlein roser rivalen Brøndbys udvikling.

Det har været halvandet år med fart på, siden Global Football Holdings kom på banen som den nye hovedaktionær i Brøndby IF.

Brøndby IF købte massivt ind i 2023 og var også særdeles aktiv i sommertransfervinduet i 2022 med udsigt til den amerikansk-ledede overtagelse og igen i vintertransfervinduet i år, hvor Filip Bundgaard kom til på deadlinedag fra Randers FC.

Forude venter et mesterskabsslutspil med et tæt kapløb mellem Brøndby og rivalerne FC Midtjylland og FC København, der stadig er snævre favoritter til at slutte foran Jesper Sørensens mandskab.

FC Midtjyllands direktør Claus Steinlein ser frem til kapløbet og driller skælmsk Brøndbys sportsdirektør Carsten V. Jensen for ikke helt at stå ved, hvor stor en titelbejler, Vestegnsklubben er.

- Brøndby har fået nye ejere, der er gået ind på fuld drøn. De startede sæsonen dårligt og har siden ligget i hjul.

- Jeg har mærke på CV, at hvor vi melder ud, at vi vil være mester, forsøger CV at køre Lynge Jakobsen-strategien med, at det slet ikke er en målsætning for dem, siger Claus Steinlein til Tipsbladet.

- Da vi kæmpede med AaB om mesterskabet i 2014 og var matematisk sikker på at blive mester med en runde tilbage, var Lynge nærmest stadig sådan: 'Nu må vi lige se, om vi kan vinde mesterskabet'. Den bruger CV lidt.

Alle tre vil det
Brøndby har skruet et solidt hold sammen, der indtil videre i sæsonen indkasserer færre mål end FC København og FC Midtjylland.

Brøndby har, som Tipsbladet har beskrevet, også Superligaens næstældste hold og rækker med stor tydelighed ud efter DM med en forventning om et minus på 110 til 140 millioner kroner for perioden 1. januar 2023 til 30. juni 2024.

Og det bliver et tæt kapløb til det sidste, tror Claus Steinlein.

- Brøndby har bygget et rigtig stærkt hold, og alle tre klubber ud efter mesterskabet. Hvem er gode til at få point i dårlige kampe, og hvem casher ind på de gode perioder.

- Jeg tror, det kan blive rigtig spændende, og at vi står med to klubber, der kan afgøre det i sidste runde. Vi ønsker, det bliver os, og de to andre klubber håber helt sikkert, at de vinder, siger Claus Steinlein.

Brøndby lagde ud med at slå FC Midtjylland 1-0 en mand i undertal det meste af kampen og hev igen tre point søndag aften i Viborg med Ohi Omoijuanfos mål i dommerens tillægsminutter.

Både FC Midtjylland og Brøndby IF har i grundspillet en positiv statistik mod andre klubber, der ligger i Top 6, mens FC København har mådeholdne 12 point i 10 kampe mod de toprivaler, man i april og maj skal møde yderligere 10 gange.