Video : Tipsbladet
Superliga

FCN-juvel blomstrer: Mere spilletid i vente

FC Nordsjælland-kometen Conrad Harder gør store fremskridt.

FARUM (Tipsbladet): Hvis Conrad Harder scorer bare halvt så mange mål for FC Nordsjællands førstehold, som han gjorde på Farum-klubbens U19-hold, skal det nok gå ungersvenden rigtig godt.

I 37 U19-kampe scorede Harder 35 kasser, og han er ligeledes noteret for masser af mål som U17-spiller. Nu er han førsteholdsspiller i FC Nordsjælland, hvor han forsøger at etablere sig. 

I forårspremieren mod Lyngby startede 18-årige Harder på banen, og det skete på baggrund af en preseason, hvor angriberen scorede fem kasser.

- Vi har gjort meget ud af at sige til spillerne i opstarten, at en del af pladserne har været åbne. Altså, at man kan træne sig til at komme på holdet. Og det skal vi selvfølgelig holde fast i. Der skal vi være troværdige i forhold til det, vi melder ud, og han har trænet rigtig godt. Han har været rigtig, rigtig god i opstarten. Det havde ikke været troværdigt for os, hvis vi ikke valgte ham til den kamp, så derfor var han i startopstillingen, forklarer FCN-træner Johannes Hoff Thorup til Tipsbladet.

Conrad Harder i FC Nordsjællands startopstilling er formentlig en syn, man godt kan begynde at vænne sig til.

- For mig at se er han ved at tage det næste skridt som seniorspiller, hvor det første halvår for ham handlede meget om at komme ind og snuse til et seniormiljø og få nogle minutter hist og her og vænne sig til at træne med en Superliga-trup. Nu synes jeg, at han er ved at tage det næste skridt, som handler om, at han skal ind og tage flere og flere minutter. Så det tror jeg, at vi vil opleve i foråret, fastslår FCN-træneren.

Conrad Harder er foreløbig noteret for en enkelt kasse for FC Nordsjællands førstehold.