• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga /ritzau/

FCN-sportschef blæser til angreb: Klar til indkøb

Foto: Getty Images

FC Nordsjælland skal på jagt i transfervinduet, så holdet igen kan kæmpe med i toppen af Superligaen.

Af /ritzau/

Det er sjovt at spille med om medaljer i Superligaen, og det vil FC Nordsjælland gerne prøve igen.

Holdet går dog ind i et transfervindue, hvor der venter stor udskiftning, da flere profiler forsvinder.

FCN-sportschef Jan Laursen blev derfor spurgt, om han regner med, at klubben skal ud på transfermarkedet for at købe nye spillere.

- Det kigger vi altid på. Nu skal det afgøres, hvem der er her, og så kigger vi altid på det interne først.

- Jeg vil ikke begynde at kommentere, om vi skal hente den ene eller den anden, men det er helt sikkert, at det er vanedannende at være med i toppen, siger Jan Laursen.

FCN får efter sæsonen de finske spillere Leo Walta og Oliver Antman tilbage fra lejeaftaler, mens den talentfulde Zidan Sertdemir kan komme i spil, efter at han i foråret har siddet ude på grund af problemer med sit spillercertifikat.

I forhold til afgange må klubben dog vinke farvel til profiler som Mads Bidstrup, Jacob Steen Christensen, Wahid Faghir og Emiliano Marcondes.

Normalvis er FCN-mandskabet spækket med unge spillere fra klubbens akademi, men holdets cheftræner, Johannes Hoff Thorup, erkender, at man nok er nødt til at hente spillere udefra.

- Jeg har været her i rigtig mange år, og jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg ønsker, at vi har rigtig mange drenge, der er klar til at tage over.

- Vi lærte dog i sidste sæson, at der kan komme for mange unge spillere ind på en gang, hvis man også vil være konkurrencedygtig.

- Derfor kigger vi på de forskellige muligheder. Det er allerede startet lidt, og det betyder, at sommerferien bliver ret kort. Så jeg vil ikke afvise, at vi kommer til at handle, siger FCN-cheftræneren.

Hvis alt går efter planen, når klubben skal ruste op til næste sæson, er cheftræneren overbevist om, at FCN igen kan være med i toppen af Superligaen.

- Det tror jeg godt, at vi kan. Der kommer en lang periode med et transfervindue, og der er virkelig lang tid til, at det lukker.

- Der kan ske rigtig mange ting, og der er rigtig meget interesse for vores spillere. Det vil der altid være, men vi skal have skabt et så konkurrencedygtigt hold som muligt, lyder det fra cheftræneren.

Andenpladsen i Superligaen betyder også, at FCN i næste sæson skal deltage i kvalifikationen til den europæiske turnering Conference League.

/ritzau/