- Her kammer det over for mig
Foto: Privat
Superliga

- Her kammer det over for mig

I dagens udgave af SpilXperten-podcasten 'Bag Fjendens Linjer' diskuterer Brøndby-fan Nanna Møller Karlsen og FC København-fan Kasper Larsen de meget omtalte bannere på tribunerne under derbyet søndag.

Det var kedeligt på banen, men på lægterne var der gang i den, da FC København og Brøndby IF søndag ved middagstid spillede 0-0 i det københavnske derby.

Opgøret var ikke meget at skrive hjem om, men der har været masser af diskussion efter kampen - primært omkring et banner, som Brøndby IF-fans havde medbragt. 

Banneret er blandt andet noget af det, der bliver diskuteret i SpilXperten-podcasten "Bag Fjendens Linjer", som er udkommet i dag. 

Klik her og hør episoden.

FCK-fan Kasper Larsen og BIF-fan Nanna Møller Karlsen i dagens udgave vendt og drejet banneret og kampen, og her er især Kasper Larsen uforstående over for, at Brøndbys fans har medbragt et banner, der nok har en reference til en Politiken-artikel fra for noget tid siden, men som for de fleste virker nedsættende over for piger og kvinder, der gerne vil se fodbold.

- Det er der, hvor den kammer over for mig. Det er super fint med den interne banter.

- Men det er meget, meget vigtigt i den her debat at sige, at piger er en minoritet i forhold til fodboldkulturen, og jeg synes bare tit, at fodboldkulturen er så stenalderagtig.

- Jeg vil gerne kigge indad, for jeg har også stået og råbt dumme ting gennem 90'erne og 00'erne. Det samfund, vi er en del af nu, har meget mere spotligt på, at der er nogle ting, som ikke er okay længere. Det, der i '98 var en kultur, er det ikke nødvendigvis i '23. Hvor samfundet bevæger sig, bevæger fankulturen sig way off. Den er nogle gange stadig, som den var i 90'erne, siger Kasper Larsen.

Nanna Møller Karlsen kan godt følge Kasper Larsen.

- Jeg er fuldstændig enig, og er der nogen, der er fortaler for flere kvinder på tribunen, er det mig. Jeg har selv været en del af Sydsiden. Jeg har altid følt mig som en ligeværdig del af tribunen, siger hun.

Du kan høre seneste episode af Bag Fjendens Linjer herunder: