Video : Tipsbladet
Superliga

Han er Århus' store helt: Jeg var helt færdig

AGF's wingback Gift Links sendte torsdag aften sit hold i pokalfinalen, men banens bedste var ikke meget for selv at tage kreditten.

ÅRHUS (Tipsbladet): - Det handler om hele holdet.

Gift Links er blevet sparet i træninger, nogle gange også i kampe, men torsdag aften gav den sydafrikanske kantspiller og wingback den fuld smæk i pokal-semifinalen mod FC Nordsjælland, om end han egentlig helst efterfølgende ville tale om de andre på holdet.

Han tacklede, fightede, reddede sit hold og scorede så til sidst det eneste mål i en chancefattig kamp, og cheftræner Uwe Rösler talte efterfølgende om den sydafrikanske profils tilbagevenden til sidste forårs gode form.

- Jeg var helt færdig [my legs were gone]. Men da jeg så muligheden for at stjæle bolde, sagde jeg til mig selv: 'Ok, et sidste skub, du kan gøre det'. Og så fik jeg fat i bolden og gik efter det. Jeg var virkelig glad for, den gik ind, siger Gift Links om et forløsende mål, der fik stadion til at eksplodere.

Det var en vild aften i Århus med udsættelse af kampstart i halvanden time på grund af svigtende lysmaster, men nu går turen 9. maj til Parken og en pokalfinale mod Silkeborg IF.

- Vi vendte det sådan, at vi helt sikkert nok skulle få spillet den kamp. At de ville få fikset problemet. Og det er jeg glad for, de gjorde.

- Vi har været i semifinalerne før, hvor vi ikke klarede den, så jeg er virkelig glad nu. Jeg vandt pokalturneringen i Sydafrika, og jeg vil meget gerne vinde min anden pokal. Der er virkelig mange spillere rundt om i verden, der aldrig får den mulighed, siger Gift Links.

AGF er seks point efter FC Nordsjælland i Superligaen og otte point efter FC København på tredjepladsen, hvilket gør pokalfinalen med Silkeborg til den helt åbenlyse mulighed for at vinde noget og komme i Europa igen.

AGF har søndag en udfordrende kamp mod Brøndby IF hjemme i Århus.