Video : Tipsbladet
Superliga

Har solgt til både BIF og FCK: Fremhæver én af dem

KV Mechelen har solgt en midtstopper til Brøndby og en midtstopper til FC København i 2024. Han er ikke i tvivl om, hvem der har størst potentiale.

KV Mechelen er på en måde blevet en velkendt klub i dansk fodbold.

Inden for det seneste halve år har den relativt lille klub i Belgien handlet med de to største klubber i Danmark. I januar solgte KV Mechelen 28-årige Jordi Vanlerberghe til Brøndby IF, og i denne uge har klubben solgt 23-årige Munashe Garananga til FC København - begge spillere er i øvrigt midtstoppere.

Manden bag de to transfers er KV Mechelens sportsdirektør Tim Matthys, der ikke kan andet end at trække på smilebåndet over de to handler, der har bragt ham på det danske fodboldlandkort. 

- Jeg tænker, at jeg snart sælger en midtstopper til FC Midtjylland. Anderledes kan det næsten ikke være, siger Matthys med et smil til Tipsbladet.

KV Mechelens sportsdirektør slår fast, at han har nydt de to handler, der har skæppet godt i kassen. Jordi Vanlerberghe blev solgt til Brøndby IF for 4,5 millioner kroner, mens FC København betaler cirka 30 millioner kroner.

- Garananga var jo Vanlerberghes afløser, så det er meget sjovt, at jeg nu har solgt "Gara" til FC København. Begge forhandlinger forløb meget professionelt, og jeg har kun godt at sige om Brøndby og FCK, siger Tim Matthys. 

Jeg er jo nødt til at spørge dig, Tim. Hvem er bedst? Jordi Vanlerberghe eller Munashe Garananga?

- Uha. Vanlerberghe er mere erfaren, men han er jo også nogle år ældre. Garananga har et større potentiale. Jeg tror ikke, at større klubber end Brøndby kommer efter Jordi, men der vil helt sikkert være interesse for "Gara" fra meget store klubber de kommende år. Det er jeg helt sikker på, så jeg vil fremhæve ham. 

Tim Matthys har stadig kontakt med Jordi Vanlerberghe, som spillede tæt på 200 kampe for KV Mechelen. 

- Jeg talte i telefon med Jordi så sent som i sidste uge. Han har det rigtig godt og er meget glad for at være i Brøndby, og det er jeg selvfølgelig glad for at høre. Han fortalte, at han stadig er helt knust over den måde, Brøndby smed mesterskabet på, men det er han selvfølgelig nødt til at komme sig over, lyder det fra Brøndby-spillerens tidligere chef. 

Jordi Vanlerberghe og Munashe Garananga står ansigt til ansigt i sæsonens første derby mellem Brøndby og FCK den 1. september.