Video : Tipsbladet
Superliga

Her er FC Københavns spillerbudget i 2022/23

Her er spillerbudgetterne i Superligaen i 2022/23. FC København er lønførende i Superligaen, og udviklingen er næppe slut endnu.

Hvad bruger Superliga-klubberne på spillere?

Vi har været gennem de 12 klubbers lønninger og transfers for at se, hvad det koster at sende hvert Superliga-hold på banen.

Og i FC København bliver der brugt flere penge på førsteholdet, end vi har set på noget tidspunkt før i Superligaens historie.

FC KØBENHAVN

Spillerbudget: 190 millioner kroner (1 i Superligaen)
Årsresultat 2021: 67,2 millioner kroner (Parken Sport & Entertainment)
Trend: Budgettet stiger kraftigt
Sportsdirektør: Peter Christiansen (tidligere Randers FC og AGF)
Dyreste spiller: Andreas Cornelius, købt for 45 millioner kroner i Trabzonspor i august 2022, og med en tårnhøj løn.
Målsætninger: At vinde DM og spille europæisk gruppespil tæt på hvert eneste år.
Hvor er de på vej hen: Et budget på 250 millioner er måske ikke så langt ude i fremtiden? Det lader til, at FCK skruer markant op i disse år for at komme i Europa hver sæson og vinde DM de fleste sæsoner.

FCK bruger millioner på spillerkøb og på lønninger til nye folk, og man satte rekord for det dyreste køb nogensinde i Superligaen.

På papiret er det et formidabelt hold, FC København har samlet, og som nu skal leve op til forventningerne på banen.

Og det er et dyrt et af slagsen: Klassespillere koster, og alene Andreas Cornelius koster tæt på det samme om året at have i FCK, som Lyngby og AC Horsens betaler for hele deres Superliga-trup.

Det er der intet i vejen med, og heller ikke med at investere tungt i folk som Denis Vavro, Lukas Lerager eller en lejeaftale med vellønnede Mohamed Daramy fra Ajax, så længe man vinder mesterskaber og kommer i Champions League eller Europa League.