Foto: Getty Images
Superliga

Her er FC Midtjyllands spillerbudget i 2022/23

Her er spillerbudgetterne i Superligaen i 2022/23. FC Midtjylland skruer op for forbruget i disse år, og der ser ud til at være flere penge på vej.

Hvad bruger Superliga-klubberne på spillere?

Vi har været gennem de 12 klubbers lønninger og transfers for at se, hvad det koster at sende hvert Superliga-hold på banen.

Og i FC Midtjylland er der penge til spillerkøb, og muligvis flere på vej.

FC MIDTJYLLAND

Spillerbudget: 135 millioner kroner (2 i Superligaen)
Årsresultat 2020/21: 25,3 millioner kroner
Trend: FC Midtjylland køber dyrere spillere og skruer op for budgettet
Sportsdirektør: Svend Graversen (tidligere ungdomstræner i FC Midtjylland)
Dyreste spiller: Anders Dreyer, købt for 42 millioner kroner af Rubin Kazan i sommeren 2022.
Målsætninger: Akomme op i UEFA's Top 50 og spille med om DM hvert eneste år.
Hvor er de på vej hen: Meget afhænger af, hvem der skal eje klubben i fremtiden. Bliver Anders Holch Povlsen majoritetsaktionær, eller får man på en anden ejer, der vil skyde mange penge i klubben, kan FCM i udvalgte sæsoner udfordre FC København økonomisk, i hvert fald indtil FCK får gearet forretningen op.

VURDERING
Flere faktorer spiller ind i FC Midtjyllands stigning.

Anders Dreyer og Jonas Lössls retur koster mange millioner, lejemålene med Kristoffer Olsson og Emiliano Martínez er heller ikke billige, så selvom der spares millioner på de solgte og udløbne spillere, og FCM har brugt flere millioner i tidligere sommertransfervinduer, er det vores vurdering, at budgettet stiger yderligere.

FC Midtjyllands regnskab bliver fornuftigt med salget af Raphael Onyedika og turen i Europa League, men vær forvisset om, at FCM har brug for de indtægter - der er kun via dem, man kan hente Anders Dreyer tilbage og leje spillere fra Red Bull-konsortiet og med fast plads på Sveriges landshold.