• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet

Her er seks bud på en ny Brøndby-træner

Foto: Getty Images

Tipsbladets redaktion kommer her med seks bud på en ny cheftræner i Brøndby IF.

Af Tipsbladet

Efter mere end tre år på posten er Niels Frederiksen færdig i Brøndby IF. 

Mandag morgen har de blå-gule meldt ud, at klubbens tidligere mestertræner er blevet fyret, og dermed skal Brøndby IF på jagt efter en ny sheriff på Vestegnen.

Det bliver naturligvis fodbolddirektør Carsten V. Jensen, der skal stå i spidsen for trænerjagten, men Brøndbys nye ejere Global Football Holdings kommer helt sikkert også til at spille en rolle, og det skal blive spændende at se, hvad de kan bidrage med via deres netværk.

Det er naturligvis umuligt at forudse, hvem der bliver ny cheftræner i Superliga-klubben, men Tipsbladets redaktion har alligevel forsøgt sig som spåmænd.

Her er seks bud på en ny Brøndby-træner:

Kjetil Knutsen
Bodø/Glimt
54 år

Brøndby IF vil gerne være en skandinavisk magtfaktor. Det har klubben selv meldt ud, efter at Global Football Holdings er kommet til. I den forbindelse vil det være oplagt at gå efter én af de mest åbenlyse toptrænere i Skandinavien. Kjetil Knutsen har lavet små mirakler med Bodø/Glimt, og det er på mange måder et under, at han stadig er i den norske klub. Ham skal Brøndby da give et kald.

Daniel Agger
HB Køge
37 år

Et Brøndby-ikon og en vaskeægte verdensstjerne. Der er nok mange, der forestiller sig, at Daniel Agger én dag i fremtiden bliver cheftræner i Brøndby, men er det en postgang for tidligt for den gamle Liverpool-spiller, der stadig er under uddannelse i trænerfaget? Ja, det er det nok. 

Bjarte Lunde Aarsheim
Viking FK
47 år

Selvfølgelig skal cheftræneren for Viking FK nævnes her. Brøndbys store kærlighed i Norge har leveret tre spillere til Vestegnen, og det er simpelthen umuligt ikke at trænke på Bjarte Lunde Aarsheim i den aktuelle situation. Han har tilmed gjort et rigtig godt stykke arbejde for Viking, som han førte til en imponerende tredjeplads i sidste sæson. Denne sæson mundede ud i en lidt mere lunken 11. plads. Brøndby og Carsten V. Jensen har imidlertid ikke haft den store succes med Henrik Heggheim, Joe Bell og Sebastian Sebulonsen, så spørgsmålet er, om de blå-gule ikke bør se lidt andre veje end til Stavanger? 

David Nielsen
Klubløs
45 år

Han er blevet buhet ud af Brøndby Stadion et hav af gange som både spiller og træner, og hans kærlighed til FCK er velkendt. Det vil være et meget kontroversielt valg at pege på David Nielsen, men han er uden tvivl en stor trænerkapacitet, og det taler for skagboen - fortiden taler imod. 

Henrik Rydstrøm
Kalmar FF
46 år

Henrik Rydström førte i denne sæson Kalmar FF til en flot fjerdeplads i Allsvenskan, og han er en eftertragtet træner i Sverige, hvor han blandt andet har været sat i forbindelse med Malmö FF. Kan være en outsider til trænerjobbet i Brøndby. 

En træner fra GFH's netværk

Et lidt flyvsk og ukonkret bud, indrømmet. Men det er naturligvis en mulighed, at Brøndby trækker på det enorme netværk, som Global Football Holdings og Scott McLachlan har med sig til Vestegnen. Hvis man kigger på de øvrige klubber i selskabet, tegner der sig et klart billede af, at GFH prioriterer trænere med et kendskab til den liga, de skal arbejde i. Man skal altså næppe forvente, at der lige pludselig dukker en træner fra Balkan eller Sydamerika op i Brøndby. Et godt bud er en skandinavisk træner.