• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Horsens-assistents ambition: Vil være cheftræner

Foto: Getty Images

Mads Lyng har klare planer med, hvad han vil med sin træner-karriere.

Af Oliver Okstrøm

I 10 år har Mads Lyng været en del af AC Horsens, hvor han først var U17-træner i klubben, hvorefter han har taget skridt op mod at blive assisenttræner for førsteholdet, som han er i dag.

Udsigterne til noget andet virker også langt væk, da han netop har skrevet under på en kontrakt med klubben frem til sommeren 2026. Der er dog planer om at komme op på cheftræner-jobbet. Det fortæller han om i et interview med Horsens Folkeblad.

Lyng er da også i fuld gang med at tage Pro-licensen, der er et krav, hvis man vil have et cheftræner-job i Superligaen.

- Jeg er et andet sted i min karriere nu, end jeg var, da jeg skrev under på en forlængelse sidste gang, for jeg har arbejdet sammen med forskellige cheftrænere og er godt i gang med min P-uddannelse, som jeg afslutter til august, siger han og fortsætter:

- Jeg er i et godt miljø, hvor jeg trives. Omvendt har jeg ligesom mange andre trænere en ambition om at blive cheftræner på seniorniveau på et tidspunkt, lyder det fra Mads Lyng.

Det er blevet til i alt 195 kampe som assistenttræner i AC Horsens, så erfaringen har han da også. Derudover blev det til tre kampe som cheftræner-vikar efter klubbens fyring af Jonas Dal i 2020.

I AC Horsens er der også planer om at hente en Ajax-spiller ind. Læs mere om det her.