• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Andreas Arp

Horsens frarøvede Brøndby mesterskabet: De var nærmest grædefærdige

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AC Horsens-spillerne Hallur Hansson og Jonas Borring ser tilbage på det seneste, spektakulære møde mellem "Den Gule Fare" og Brøndby IF. På søndag mødes de to hold nemlig igen - denne gang på Brøndby Stadion.

Af Andreas Arp

Brøndby IF har ikke vundet det danske mesterskab siden 2005, men i den seneste sæson var Alexander Zornigers tropper så tæt på, som man overhovedet kan komme.

Efter en flot, flot sæson havde Brøndby deres skæbne i egne hænder inden de to sidste kampe mod AC Horsens og AaB, men i næstsidste runde mod Bo Henriksens østjyske mandskab skete det, som ikke måtte ske.

Læs også: Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

På CASA Arena Horsens smed gæsterne en 2-0-føring i kampens døende minutter, da islandske Kjartan Finnbogason første reducerede og senere udlignede til stillingen 2-2. Et resultat, der var med til at sende guldet til FC Midtjylland i stedet for den københavnske vestegn: 

- Det var selvfølgelig vanvittigt. Hele langsiden var fyldt op med Brøndby-fans, og det gik totalt amok. Jeg synes faktisk, at vi spillede en god kamp, hvor de lidt uretfærdigt kom foran 2-0, så da Kjartan kom ind og vendte det hele på hovedet, var det bare sindssygt fedt, fortæller Horsens-spilleren Hallur Hansson til tipsbladet.dk.

Læs også: Bo Henriksen inden Brøndby-brag: Har ikke noget imod nogen

Hans holdkammerat Jonas Borring stemmer i:

- Det var en speciel oplevelse. For os var det en kamp som alle andre, mens den for Brøndby betød enormt meget. Da vi scorede til 2-2, kunne man også godt se, at de vidste, hvad klokken var slået. 

- Det var også specielt, fordi der var så mange Brøndby-fans, og stemningen var jo helt fantastisk. Det var en stor ting, og at det så ender, som det gør, er selvfølgelig rigtig ærgerligt for Brøndby, siger Jonas Borring, der både har en fortid i Brøndby IF og FC Midtjylland, der endte med at løbe med guldet. 

Kampen var derfor også ekstra speciel for den 33-årige kantspiller, der kom til Horsens fra FC Midtjylland tilbage i januar:

- Det er altid specielt at spille mod sine gamle klubber - også selvom jeg havde en kort tid i Brøndby. Jeg kan godt sætte mig ind i, hvordan de må have haft det bagefter, og jeg talte også med et par stykker, som nærmest var grædefærdige. Det rørte mig selvfølgelig

- Men så havde jeg selvfølgelig også været med i FC Midtjylland i det første halve år, så at de ender med at vinde, gør heller ikke mig noget, fortæller Jonas Borring.

Revanchens time i Brøndby?

Nu mødes de to hold så igen for første gang siden den famøse 2-2-kamp tilbage i maj. AC Horsens-manager Bo Henriksen har slået fast, at det seneste indbyrdes møde ikke fylder i det østjyske, og hverken Hallur Hansson eller Jonas Borring regner heller ikke med, at den er på dagsordenen i Brøndby:

- Jeg tror ikke, de har brug for at revanchere sig mod os. Jeg tror, de har nok at bøvle med i øjeblikket. De har rigtig meget brug for at komme tilbage på sporet og har ikke leveret, som hverken alle andre elle de selv havde forventet på forhånd. Det er klart, at efter den sæson, som de havde i sidste sæson, er presset lige nu, så de skal finde tilbage. 

- Jeg tror ikke, at det har nogen betydning for kampen på søndag, at de tabte mesterskabet til os i sidste sæson, siger Jonas Borring.

Kantspillerens færøerske midtbanekollega er enig. Hansson tror mere, at Brøndby begræder det tabte mesterskab, end at de tabte det til lige præcis Horsens:

- Vi ville jo ikke ødelægge deres mesterskab, vi gik bare på banen for at vinde. Jeg kan godt forstå, hvis der fans er lidt trætte af os, men nu er det en ny sæson. Brøndby Stadion er altid et svært sted at spille, og begge hold har resultater at revanchere. Der bliver knald på, siger Hallur Hansson afslutningsvist.

Kampen mellem Brøndby IF og AC Horsens fløjtet i gang på Brøndby Stadion kl. 18.00 søndag aften.