• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Tipsbladet tager et tjek på de unge debutanter i Superligen. Denne gang går turen til FC Norsjælland, hvor en 19-årig

Af Niels Jørgen Larsen

Alle kender Christian Eriksen. Og de fleste har hørt om Frederik Sørensen. Udover Christian Eriksen kender de nu også Nicolai Boilesen i Ajax. Den tidligere Brøndby-spiller fik debut med en halvleg på banen og blev man of the match søndag.

I OB lærte de Rasmus Falk at kende for nylig, og i Brøndby skal de efter i søndags til at skrive en sang for Mathias Gehrt. Alle fem er fra årgang 1992, som også endnu en Superliga-debutant fra weekenden, som færre har hørt om: Da FC Nordsjælland fik Michael Parkhurst skadet i Horsens i slutningen af 1. halveg blev Jorés Okore sendt på banen, og hvem er han nu lige?

Det er en fyr som kom til den nordsjællandske klub som junior i 2008 fra Østerbro-klubben B93 og var med til at vinde U/17-bronze til Farum-klubben i den turnering, der blev afviklet over en halv sæson. Til daglig bor han på Nørrebro med sin familie, og han tager den lange tur til træning i Farum og passer samtidig sin skole.

- Han er en dygtig forsvarer, aggressiv, nærkampstærk, en leder i sit spil,« siger hans U/19-træner Peter Feher om Superliga-debutanten, der gjorde det ganske fint i Horsens.

Ifølge Feher bl.a. fordi man har den røde tråd med spillestilen i FC Nordsjælland, således at han var klar over, hvad han skulle. Og U/19-træneren håber at der bliver mere spilletid i superligaen til Jorés, selv om han så må undvære ham på holdet i U/19-ligaen, hvor man ellers er med i medaljekampen.

Jorés Okore har flere gange været til samling med U/19-landsholdet, men det er ikke blevet til udtagelse til landskampe for årgangen, der nu overgår til U/20.

- Der har været stor konkurrence om pladserne i årgang 92 med mange dygtige stoppere, Dario Dumic, Jannik Vestergaard, Rauschenberg, der har spillet Superliga for Esbjerg og Alexander Scholz, der spiller 1. division for Vejle, siger U/19-landstræner Per Andersen.

Det overrasker ikke landstræneren at Jorés Okore blev næste 92'er i landets bedste række, hvor klubkammeraten Mark Gundelach i øvrigt blev den første fra årgangen.

- Jorés er stærk i hovedspillet, rolig på bolden, dygtig til at læse spillet og god i afspillet,« siger Per Andersen, der mener at han mangler lidt i vendingerne og måske også nogle gange tager det lidt for roligt, når han har bolden.

Særligt til den første landsholdssamling imponerede FC Nordsjælland-spilleren, siden var han lidt i en bølgedal, men nu viser talentet sig igen. På grund af udtagelsen til Superliga-truppen var han ikke med på FCN's U/19-hold lørdag i Randers, men mandag gik turen igen til Jylland for at spille reserveholdskamp i Esbjerg. Sammen med i øvrigt en håndfuld 92'ere mere - bl.a. førnævnte Gundelach og målmand David R. Jensen, ligesom FC Nordsjælland for nylig har forlænget med 92'eren Oguzhan

Ayanaoglu bedre kendt som »O.G.«.

Den seneste melding om Michael Parkhurst skade er, at amerikaneren er ude i fire uger. Et yderligere slag for nordsjællænderne, der i forvejen har anfører Nicolai Stokholm ude. Så der kan blive brug for 18-årige Jorés Okore igen de kommende kampe.