• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM /ritzau/AFP

Ser logistiske udfordringer ved sin VM-udvidelse

Foto: Getty Images

Gianni Infantinos store ønske om at udvide VM til 48 hold giver nogle logistiske udfordringer, siger han selv.

Af /ritzau/AFP

En udvidelse af VM i herrefodbold fra 32 til 48 hold har været et stort ønske for Gianni Infantino.

Den siddende præsident for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) fik for flere år siden gennemtrumfet sin vilje trods udbredt skepsis, så VM i 2026 i USA, Canada og Mexico får deltagelse af 48 nationer.

Infantino anerkender dog, at udvidelsen indebærer en række udfordringer, når slutrunden om tre år skal afholdes i 16 byer spredt over store afstande i Nord- og Mellemamerika.

- Udfordringerne bliver logistikken omkring det.

- Det vil foregå på et helt kontinent, og der er tale om tre lande, der ikke er små, men store.

- Der er distancerne, tidszonerne og de klimatiske forskelle såsom højdeforskellene i Mexico, siger Gianni Infantino under en præsentation af VM-logoet i Los Angeles.

Fifa-præsidenten fortæller, at de deltagende hold kommer til at mærke en stor forskel sammenlignet med VM i Qatar, der blev afholdt i november og december. Her var afstandene korte.

- For os (i Fifa, red.) bliver det vigtigt at skabe det rette miljø for spillerne og deres fans, så de får de bedst mulige forhold.

- Det betyder, at de ikke skal rejse så langt i begyndelsen af turneringen. Vi vil samle holdene i klynger, hvor de vil blive placeret afhængig af lodtrækningen, og så vil de spille deres kampe i den klynge, siger Infantino.

- En af de store fordele ved VM i Qatar var, at spillerne kunne ligge i sengen en time efter kampen. I 2026 bliver der noget rejseri, og vi skal koordinere det og sikre holdene de bedst mulige forhold, siger han.

Dansk Boldspil-Union (DBU) udtrykte frem mod VM-udvidelsen i januar 2017 skepsis omkring ændringen. DBU ønskede en dybere analyse af de potentielle problemer og bedre tid til at vende udvidelsen med fodboldens aktører.

/ritzau/AFP