• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Selv om Solbakken hentede FCK-træneren Johan Lange til Wolverhampton på et skidt tidspunkt for sin gamle klub, er der ikke slået nogen skår i forholdet.

Af Thomas Pyndt

Timingen var ikke den bedste. En uge efter at Ariël Jacobs var blevet ansat som cheftræner i FC København, måtte klubben meddele af træneren Johan Lange, der havde havde haft en nøglerolle i sæsonen, der var gået, skiftede til Wolverhampton.

Dermed stod Jacobs pludselig uden assistent, mens en af kulturbærerne forsvandt fra FC København, og det var selvfølgelig ikke optimalt. Men Ståle Solbakken havde også brug for en assistent i sit nye job som manager i Wolverhampton.

- Bård (Solbakkens mangeårige assistent) var mentalt træt efter oplevelsen i Köln, han var træt af fodbold, så han havde ikke lyst til at rejse med til Wolverhampton, og så spurgte jeg Johan. Det gjorde jeg af de samme grunde som, at vi i sin tid hentede ham op fra ungdomsafdelingen til førsteholdet i FCK. Det er en mand, man stoler på, og en mand der er god til at organisere ting.

- Men det var Johans egen afgørelse. Jeg holdt mig pænt på sidelinjen i de samtaler, han havde med CV (sportsdirektør Carsten V. Jensen) om det, og der er ikke nogen problemer i forholdet på grund af det. Jeg talte faktisk med CV så sent som i weekenden, og vi snakkes da gerne ved en gang om ugen, siger Ståle Solbakken til Tipsbladet.

Så selv om nordmanden har masser at se til i Wolverhampton, holder han stadig øje med situationen i sin gamle klub FC København, der efter sidste sæsons dyk nu har fået en rekordgod start på det nye fodboldår.

- FCK har imponeret mig her i den nye sæson. Jeg kendte ikke Ariël Jacobs andet end af navn på forhånd, men han har hurtigt fået sat sit præg på holdet.

- Jeg så dem mod FC Midtjylland, hvor de var lidt heldige, for FCM var bedst i 75 minutter, men det var stærkt at komme tilbage. Så har de vundet to komfortable hjemmesejre over AaB og AGF, hvor de viser, at de er klart bedst, så stabiliteten er der, og det betyder også, at der kommer point på kontoen i de fleste ligakampe.

- Samtidig er sejren i Brugge forløsende rent mentalt, og det vil også smitte af på Superligaen. Det har jeg jo selv oplevet. Når man har sikret sig det europæiske gruppespil, så giver det lige det ekstra i Superligaen også, siger FCK-træneren fra 2006 til 2011, Ståle Solbakken

Men hvordan er Solbakken kommet i gang med livet som manager i Wolverhampton, hvad er ambitionerne for sæsonen og hvordan lyder den slagsang som tilhængerne allerede har lavet om den nye manager?

Læs mere: Tipsbladet har taget en snak med Ståle Solbakken før starten af den nye Championship-sæson. Avisen er på gaden nu, men du kan også læse den direkte på din iPad ved at klikke her.