Video : Tipsbladet
Superliga

- Jeg skal ikke gå og ynke Kvistgaarden

Jesper Sørensen er drønærgerlig over, at Mathias Kvistgaarden med stor sandsynlighed misser resten af sæsonen, men han er sikker på, at Brøndby-stjernen nok skal komme stærkere tilbage.

BRØNDBY (Tipsbladet): Brøndbys mesterskabschancer tog imod et alvorligt nyrehug, da man torsdag formiddag meldte ud, at Mathias Kvistgaarden med stor sandsynlighed misser resten af sæsonen med den knæskade, som har plaget ham på det seneste. 

Dermed skal man undvære et vigtigt instrument, der ellers har set rigtig stærk ud i foråret hidtil, og det er noget, som ærgrer cheftræner Jesper Sørensen. Det slår han fast overfor Tipsbladet og den skrivende presse efter torsdagens træningssession. 

- Det er først og fremmest synd for Mathias. Han har haft et rigtig stærkt efterår og har lignet en, der virkelig har stået på spring til at få et endnu større forår. Men det skulle ikke blive sådan for ham. Først og fremmest er det synd for ham.

Kan du løfte sløret lidt for dine snakke med Kvistgaarden? 

- Det er ikke sådan, at vi går og ynker hinanden, eller at jeg skal gå og ynke Kvistgaarden. Det er smadderærgerligt. Jeg har sagt til ham, at det er synd for ham og ærgerligt for ham, fordi han har set rigtig fin ud og været inde i en fantastisk udvikling.

- Men jeg har også sagt til ham, at han kommer endnu stærkere tilbage. Det ved vi alle – sådan er han. Det er et mindre bump på en lang og god vej for ham, fortæller Jesper Sørensen. 

Foto: Alamy

De står klar til at tage over
Han understreger, at man i forvejen har været uden Kvistgaarden i en del kampe, og at der er mange spillere i truppen, som nu får muligheden for at bevise ham, at han har taget fejl ved ikke at starte med den. 

- Der er nogle forskellige spillertype. Yuito (Suzuki, red.) har spillet der indtil nu i forhold til, at Kvistgaarden og Ohi (Omoijuanfo, red.) spillede sammen sidste efterår. Filip Bundgaard kommer også ind og får mulighed for at tage den, Oscar Schwartau og så videre.

- Vi har nogle gode spillere, men det er også åbenlyst, at Kvistgaarden har haft en god sæson og selvfølgelig er en dygtig spiller, men det er sådan, fodbold er.

Mathias Kvistgaarden er en af Brøndbys største salgsemner, og der blev heftigt spekuleret i et skifte omkring januar-vinduet. Det blev aldrig til noget, men spørgsmålet er, om man nu har set det sidste til Kvistgaarden i Brøndby, hvis ikke han når at blive klar til at spille igen i denne sæson? 

Det leg vil Jesper Sørensen ikke lege med på.

- Det er et godt spørgsmål, og det vil jeg helst ikke spå om. Det håber jeg ikke, men det må vi se. Hvad tiden bringer, har jeg ikke rigtig nogen mening om, siger han med et smil på læben. 

Mathias Kvistgaarden har i denne sæson spillet scoret ti gange og lagt op til syv mål i 25 kampe på tværs af alle turneringer.