Foto: Getty Images
Superliga

Kæmpe FCM-pres: Ny ejer og helt vilde indkøb

SPILLERBUDGETTER: FC Midtjylland rækker for alvor ud efter en retur til toppen med den dyreste trup nogensinde. Det skal med det samme veksles til en topplacering i ligaen.

Hvad har FC Midtjylland til spillerkøb og lønninger i den nye sæson?

Som noget tidligere på sommeren ser vi her nærmere på budgetterne i de 12 klubber i den nye Superliga-sæson, efter transfervinduet er lukket.

Her går vi i dybden med FC Midtjylland, der købte ind i et omfang, som selv efter de ambitiøse midtjyske standarder var ekstremt offensivt.

FC Midtjylland
Anslået spillerbudget i 2023/24: 155
Transfervinduet sommeren 2023
Køb: 150,5
Salg: 144
Dyreste nye spiller: Dario Osorio, rekordkøb fra Universidad de Chile.
Seneste årsregnskab
Personaleudgifter: 119,4
Afskrivninger transfers: 60,4
Årsresultat: 27,2

Alle tal er angivet i millioner kroner.

Her er de om et år
For FCM's skyld må man håbe, de er i et europæisk gruppespil igen. Er det tilfældet, er spillerbudgettet endnu højere end nu. Ender man igen uden for toppen, slipper man næppe uden om et rivegilde.

Analyse
Det er vildt, det vi har været vidne til.

FC Midtjylland har i stilhed slået egen transferrekord, hvis vi da ikke regner den meget specielle aftale til Anders Dreyer fra russiske Rubin Kazan med, ved at købe Dario Osorio fra Universidad de Chile for fem millioner euro, 37,5 millioner kroner.

Han så interessant og ekstremt hurtig ud i en kort optræden mod AGF før landsholdspausen, og han er på ingen som helst måde ene nye mand i klubben.

FC Midtjylland har alt efter formation, modstander og positionskampene i den kommende tid fået fire til syv nye mand til Thomas Thomasbergs idealopstilling.

Oven i købet missede FC Midtjylland Conference League på grund af en tabt straffesparkskonkurrence, så der er alle muligheder for at spille med et friskt hold gennem hele sæsonen og kæmpe sig tilbage i den Top 3, som bare må være minimum.

FC København er stadig langt foran, og på nogle måder også endnu længere end her angivet, fordi FCK skal betale så store Champions League-bonusser til spillerne.

Men med disse handler viser FCM, at man stadig er foran de øvrige forfølgere, når det kommer til viljen til at købe spillere dyrt, og så tyder det på, at klubben ikke kommer til at gå ned på pengene under den nye ejer Anders Holch Povlsen.