• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Kæmpe SL-salg snart på plads: Bruger Beckham-regel

Foto: Getty Images

Der skal et væld af detaljer og papirarbejde på plads, men i løbet af kort tid bør den første store januar-spillerafgang fra Superligaen være på plads.

Af Troels Bager Thøgersen

Den har boblet gennem længere tid, men at vi ikke har hørt til skiftet til Portland Timbers i de seneste uger betyder ikke, at Evanders kommende skifte til MLS er taget af bordet, tværtimod.

FC Midtjylland-midtbanespilleren har været en profil i Superligaen i et par år, og efter flere lige-ved-og-næsten-muligheder for et stort udlandsskifte, er alt på skinner for den 25-årige brasilianer.

Portland Timbers og FC Midtjylland er ifølge Tipsbladets oplysninger enige om prisen.

Og der er lagt op til en transfer, der gør Evander til det største køb i Portlands historie for et beløb i omegnen af de 75 millioner kroner, Raphael Onyedika kostede ved sit skifte fra FCM til Club Brugge i august.

At skiftet trækker ud skyldes, at MLS skal have en lang række oplysninger og aftaler på plads.

En spiller som Evander er sædvanligvis for dyr for en MLS-klub, men hver af de 30 klubber må hver have to spillere, der bryder løn- og transferrammen.

Det kaldes for en Designated Player, og populært for Beckham-reglen, da den blev indført og brugt af LA Galaxy til at hente englænderen i Real Madrid i 2007.

Evander bliver en sådan spiller, og derfor er ligaorganistionen MLS dybt engageret i skiftet, da brasilianeren formelt skal handles gennem MLS, før han bliver givet videre til Portland.

MLS skal have mange oplysninger og graver sig såmænd også ned i så små detaljer som en ny spillers sociale konti.

Mens en række spillere stadig møder ind i klubben og en række af de unge spillere skal på en træningslejr i Portugal i begyndelsen af december, er Evander en af de spillere, der har fået fri.

Midtbanespilleren er derfor hjemme i Brasilien på ferie.

Ud over forskellige tjek og godkendelser i MLS mangler brasilianeren også det vanlige lægetjek, men meget tyder på, at skiftet falder endeligt på plads i løbet af et par uger.

FC Midtjylland skal finde en afløser for Evander via transfermarkedet og har været ved at se på listen af muligheder, men der skal ikke være truffet nogen endelig beslutning om, hvem man går efter.

FC Midtjylland kan også være på markedet i januar på andre positioner.

En ny angriber er oplagt, og ikke kun fordi Sory Kaba var på bænken ved flere lejligheder i slutningen af efterårssæsonen.

Og så venter der muligvis også udskiftninger i forsvaret i 2023, hvor forandringerne dog kan vente indtil sommer, så der ikke skal ske for mange ændringer på samme tid i begyndelsen af næste år.