• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Sebastian Stanbury

Kamil Wilczek er Forårets Profil i Superligaen

Kamil Wilczek er Forårets Profil i Superligaen
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

De 14 Superliga-trænere har kåret Brøndbys Kamil Wilczek til Forårets Profil i Superligaen. Angriberen fik ét point mere end Viktor Fischer.

Af Sebastian Stanbury

For første gang siden 2005 har en Brøndby-spiller vundet en af Tipsbladets profilkåringer. Kamil Wilczek er blevet valgt til Forårets Profil af de 14 Superliga-trænere.

Brøndby-angriberen blev nummer ét med 45 ud af 65 mulige point, mens FC Københavns Viktor Fischer og Jakob Poulsen fra FC Midtjylland blev nummer to og tre med henholdsvis 44 og 27 point.

Kamil Wilczek har i sine 14 Superliga-kampe i foråret scorede 11 mål. Dertil kommer yderligere fire scoringer i pokalsemifinalen og -finalen. De mange mål var hovedårsagen til hans førsteplads.

- Kamil Wilczek har simpelthen bare været imponerede. Hvis man kigger på Brøndbys kampe, synes jeg egentlig, at flere af dem har været ret tætte, så det er selvfølgelig utrolig vigtigt at have en kampafgørende spiller. Det har Brøndby haft i Wilczek. Han har været outstanding, og han har været det, der skal til for, at klubben fører ligaen an og har vundet pokalturneringen, siger OB's Kent Nielsen, der gav polakken maksimumpoint i afstemningen.

Selv er Wilczek stolt over hæderen.

- Det er en stor ære for mig, da trænerne fra de andre klubber jo bruger meget tid på at analysere modstanderne og dermed har et stort overblik over alle spillerne i Superligaen. Så at de har peget på mig som forårets profil, er en stor ære. Jeg er utrolig taknemmelig for det fællesskab, vi har i truppen, og denne pris er også mine holdkammeraters, siger angriberen.

Den daværende FC Nordsjælland-angriber Emiliano Marcondes blev Efterårets Profil.

Læs den store gennemgang af trænernes stemmer og se Efterårets Hold i Tipsbladet, der er på gaden fredag. Du får Tipsbladet ved køb af Ekstra Bladet.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet/

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag. Læs mere og bestil på https://abonnement.ekstrabladet.dk/avis/fredag/

Superliga

Mere Superliga

Fokus