• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

- Klubber har ladet sig inspirere af unikke FC Nordsjælland

Foto: Jan Christensen/Getty Images

FC Nordsjælland har en stor aktie i, at flere unge spillere i Superligaen får spilletid, mener assistenttræner i AGF.

Af Victor Risager

Flere og flere unge spillere får chancen i Superligaen, og det skyldes dels FC Nordsjællands succes. Det siger Morten Karlsen, assistenttræner i AGF, til Århus Stiftstidende.

Morten Karlsen har selv en fortid i FC Nordsjælland som ungdomstræner, og den nordsjællandske klub har i årevis haft det yngste hold i Superligaen. De har samtidig solgt unge spillere for store millionbeløb stort set hver sommer.

De har inspireret flere flere klubber til at satse på yngre spillere, mener Morten Karlsen, og blandt andet i AGF, hvor han nu er assistenttræner, er gennemsnitsalderen i startopstillingen faldet.

- FC Nordsjælland har været med til at skubbe til folks opfattelse af det her. De har i mange år fået at vide, at de ikke kunne klare sig med så mange unge, og nu går det galt, nej, nu går det galt. Men der bliver bare skudt spillere af sted for det ene store millionbeløb efter det andet, og med det samme popper der så nye navne op.

- Så de andre klubber har kigget på FCN og ladet sig inspirere, uden at kopiere, for det er ikke muligt at kopiere det, de gør. Det er hele forretningsmodellen. Det er helt unikt, siger Morten Karlsen til Århus Stiftstidende.

AGF har ifølge Århus Stiftstidende haft den tredjeyngste gennemsnitsalder i startopstilling i Superligaen i år på 25 år og syv dage.

Søndag aften skal AGF på besøg hos FC Nordsjælland, der har den yngste gennemsnitsalder i startopstillingen i denne sæson. Den kamp spilles klokken 18.00.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus