• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Lasse Sylvest Mikkelsen

Kræver Champions League-finalen rykket

Foto: Getty Images

Britiske politikere og sundhedsmyndigheder opfordrer UEFA til at rykke Champions League-finalen fra Istanbul til Wembley.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Efter Chelseas sejr over Real Madrid onsdag aften, stod det klart, at dette års finale i Champions League bliver et rent engelsk opgør.

Manchester City kvalificerede sig tirsdag aften, og derfor skal de møde Chelsea 29. maj i Istanbul.

Men nu opfordres UEFA fra flere sider i Storbritannien til at rykke finalen til Wembley. Det sker, fordi coronasituationen i Tyrkiet er markant værre end i England, og da det i forvejen er to engelske mandskaber, der mødes, så undgår man også, at engelske fans skal rejse til Tyrkiet, lyder det fra sundhedsmyndighederne.

Hver klub får tildelt 4000 fanbilletter, men de fans, der rejser afsted, kan se frem til ti dages selvisolering, som det ser ud nu. Generelt vækker det ikke glæde i det britiske parlament, at englændere rejser ud af landet.

- Det ville være en hån mod den britiske vej ud af lockdownen, hvis tusinder af fans skulle rejse til Tyrkiet i den nuværende situation, lyder det fra medlem af Kulturministeriet Clive Efford til the Telegraph.

Alle medlemmerne stemte i øvrigt for et forslag om at tilbyde Wembley til UEFA.

Formanden for Manchester City Supporters Group, Kevin Parker, har et alternativt forslag til, hvordan man gør det nemmere for de engelske fans at følge deres hold i Tyrkiet. Han foreslår, at man helt undtager dem isolationskravene ved at tilføje finalen til det britiske forsøg med at få fans tilbage på stadion.

Helt konkret foreslår han, at tilskuerne bliver testet før og efter kampen, og at de i øvrigt rejser via specielt chartrede fly, så de er i deres egen bobbel, ligesom spillerne er det. Det er dog usikkert om denne idé kan gennemføres rent praktisk.

De tyrkiske arrangører har oplyst, at de forventer 25.000 tilskuere på Atatürk Olympic Stadium, der oprindeligt har plads til 76.000.

UEFA har i første omgang valgt at kommentere på den britiske kritik ved at fastslå, at finalen fortsat spilles i Tyrkiet, men i Storbritannien håber man at kunne ændre den holdning ved at lægge yderligere pres på det europæiske fodboldforbund. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020