Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Lerager blander sig: Sæt dig ind i tingene!

Lukas Lerager ser ingen problemer i Jacob Neestrups røde kort-kommentar, og han mener, at Jens Rohde bør se tingene fra et større perspektiv.

Tipsbladet på Frederiksberg

FC København-træner Jacob Neestrup og Jens Rohde, der er formand for foreningen af Danske Fodbolddommere (DFU), har været særdeles aktive i medierne de seneste dage. 

Efter FCK's nederlag til Viborg efterlyste Jacob Neestrup, at Kevin Diks skulle have afværget en friløber til Viborg-spilleren Alassana Jatta ved at trække i nødbremsen. Det gjorde han ikke, og Jatta løb ned og scorede sejrsmålet.

Det fik efterfølgende Jens Rohde til tasterne, hvor han på det sociale medie X skrev, at Jacob Neestrups udtalelse var til rødt kort. Siden har både Neestrup og Rohde udtalt sig om det, og hele situationen blev også bragt op på FC Københavns træningsanlæg tirsdag formiddag, hvor pressen havde mulighed for at tale med nogle udvalgte FC København-spillere inden afgangen til Tyskland, hvor man onsdag aften gæster Bayern München i Champions League-gruppespillet.

Og i bidende kulde kunne rutinerede Lukas Lerager som professionel fodboldspiller ikke se noget som helst problem i sin cheftræners udtaltelser. Tværtimod kommer han med en lille røffel til Jens Rohde.

- Så har han ikke sat sig ind i tingene, ham der siger det, for selvfølgelig må du godt hive ham i trøjen og tage et rødt kort.

- Det er ikke fordi, du skal klippe ham midtover, fordi du er sidste mand. Du kan godt gøre det på en pæn måde, og så kunne der have været et point. Så der bliver han nødt til at se tingene fra et større perspektiv, lyder Leragers vurdering. 

Nederlaget til Viborg betyder også, at FC København pludselig ligger á point med FC Midtjylland i toppen af tabellen. I FC København har de dog erkendt, at man mange andre dage havde vundet, hvorfor der ikke bliver trykket på panikknappen.

- Den (stemningen, red.) har været irriteret, i og med vi aldrig skulle tabe sådan en kamp. Men vi har fået snakket om det, og så er den lagt væk nu. 

- Nu gider jeg ikke stå og snakke om den kamp igen, og det var rigtig træls at tabe den kamp, og det skulle vi aldrig gøre, men det giver motivation.

Man forstår godt Leragers argument, når man ser på statistikkerne. Her var FC København overlegne på mange parametre, men Viborg endte altså med at snuppe alle tre point.