• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn & Torsten Kjems

Niels Frederiksen er klar: Landsholdsspillere interessante for Brøndby

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Når U21-landsholdet mandag lander i Danmark skifter Niels Frederiksen til sin nye rolle som Brøndby-træner og er klar med sine holdninger til nye spillere og talenter.

Af Anders Dehn & Torsten Kjems

Da det i aftes stod klart, at det danske U21-landshold ikke kommer videre fra gruppespillet og dermed misser semifinalen ved EM-slutrunden, blev det også en kendsgerning, at Niels Frederiksens virke som landstræner er overstået og at den 48-årige træner nu i stedet tiltræder som træner for Brøndby. 

Men for Niels Frederiksen det været nemt at skille de to jobs ad.

- Ligesom jeg er her, er jeg også i Brøndby omgivet af dygtige folk, der kan håndtere nogle ting selv. Jeg har relativt nemt kunnet holde 100 procent fokus på det her. Jeg har stort set ikke været i kontakt med Brøndby, efter vi tog af sted herned. Det har begge parter været indforstået med, og jeg synes, at det er den rigtige måde at gøre det på. I princippet tiltræder jeg først i Brøndby på tirsdag

- Jeg skal lige have den her kamp ud af systemet. Så tager jeg hjem. Og når jeg lander i Københavns Lufthavn og træder ind i lejligheden på Østerbro, så begynder jeg at tænke Brøndby, siger Niels Frederiksen, der tirsdag rejser på træningslejr til Polen med Brøndbys trup og dermed ikke får tid til nogen sommerferie i år. 

Den lidt specielle situation med at komme direkte fra fra en slutrunde som landstræner til at træde ind som klubtræner i Brøndby, ser Niels Frederiksen som en udfordring, og han er godt klar over, at der bliver masser af arbejde fra dag et - både når det kommer til at lære sine nye spillere at kende, deltage i overvejelser om spillerhandler og hvilke talenter, der eventuelt skal have chancen i den kommende sæson. 

- En træner er en stærkt medvirkende faktor i beslutningerne omkring et transfervindue. Det kommer jeg selvfølgelig også til at være i Brøndby. Der skal også kigges på den del af det. Jeg mener, at jeg har en stor erfaring inden for talentudvikling, og jeg mener, at jeg har noget at bidrage med i forhold til Brøndby og i forhold til hele deres talentprogram og akademi. Det, tror jeg også, er en af årsagerne til - ikke den eneste - at jeg er blevet ansat

- Jeg har ikke været så involveret i transfers indtil videre. Jeg har vel givet mit besyv med et par gange eller tre. Men det er ikke noget, jeg har brugt min tid på. Jeg har jo været her og haft ansvaret for holdet her. Det har Brøndby også respekteret, at jeg skulle bruge min tid og fokus på. Så det er ikke noget, jeg har været voldsomt involveret i, lyder det fra den kommende Brøndby-træner. 

I forhold til hvilke spillere, der kunne være interessante for Brøndby i sommerens transfervindue kan det være en nærliggende tanke at se nærmere på netop U21-landsholdstruppen, der rummer masser af kvalitet - og det er Niels Frederiksen naturligvis opmærksom på. Men træneren har også en vis realisme med i de overvejelser.

- Jeg tror, at alle Superliga-klubber synes, at hovedparten af de spillere, vi har med her, er rigtig interessante spillere. Det tror jeg da også, at Brøndby synes. Men det er jo altså også spillere, der spiller internationalt i rigtig store klubber på rigtig højt niveau. Så det er ikke noget, man bare lige gør.

- Ja, jeg har deres telefonnumre, men det er jo ikke nok til, at man får spillere til en klub. Det er dygtige spillere, og selvfølgelig er der også spillere, der er interessante for Brøndby, ligesom de er for alle mulige andre Superliga-klubber.

Niels Frederiksen er ansat på en to-årig kontrakt i Brøndby IF.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.