• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Sebastian Stanbury & Victor Risager

Europas varmeste teenager: Sådan havnede han i SL

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Det var lidt af et tilfælde, at den nu mest målfarlige teenager i Europas største ligaer, Hugo Ekitike, havnede i dansk fodbold.

Af Sebastian Stanbury & Victor Risager

Hugo Ekitikes karriereudvikling ligner et sandt eventyr.

I januar sidste år kom den dengang 18-årige franskmand til Vejle Boldklub på en lejeaftale med kun to seniorkampe på cv’et, og han forlod den danske klub et halvt år senere efter tre mål på 11 kampe i den danske klub.

Nu er Hugo Ekitike den mest målfarlige teenager i Europas fem største ligaer med otte mål på 18 kampe for Reims i Ligue 1 og sammenlignes med blandt andre David Trezeguet og Kylian Mbappé. Han sættes endda også i forbindelse med klubber som Tottenham, Dortmund og Newcastle for op mod 300 millioner kroner.

Så hvordan endte en spiller, der tydeligvis besidder et så stort talent, med at tilbringe en halvsæson i Vejle Boldklub i Superligaen?

- Det gjorde han lidt ved et tilfælde, siger Jacob Krüger, der var teknisk chef i VB indtil maj, til Tipsbladet.

- Vi var efter en anden spiller fra samme klub, og jeg havde et møde med sportschefen, hvor han foreslog os at kigge på ham her. Så havde jeg min scout Lars Bach til at kigge på ham, og han vendte tilbage og syntes, at det så spændende ud. Så blev vi enige om at leje ham i foråret ’21.

I Tipsbladet kan du læse en meget mere om Hugo Ekitike og hans korte ophold i dansk fodbold. Blandt andet fortæller Jacob Krüger om spillerens første tid i klubben, om hans kvaliteter, og om han forudset franskmandens eksplosive udvikling.

Du køber Tipsbladet med Ekstra Bladet hver fredag. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020