Video : Tipsbladet
Superliga

Ny AGF-formation? Det fungerede godt i dag

AGF ændrede på formationen mod Lyngby Boldklub, og det nød Tobias Bech godt af. Det lyder dog ikke på Uwe Rösler som et permanent skifte.

AGF fik en tiltrængt sejr søndag mod Lyngby Boldklub, og her blev Tobias Bech den helt store helt med to mål for det århusianske mandskab.

Målene kom, efter at der var blevet rykket lidt rundt på formationen tidligt i kampen. AGF startede i deres normale 3-4-3-formation, hvor Tobias Bech og Mikael Anderson flankerede Patrick Mortensen i angrebet. Men grundet problemer på midtbanen i starten af kampen blev Anderson rykket ned på midtbanen, mens Bech og Mortensen gjorde sig som mere klassiske angribere i en 3-5-2-formationen.

Det nød Tobias Bech altså godt af, og så er spørgsmålet, om AGF fremover vil starte kampene sådan.

- Det ved jeg ikke. Det fungerede meget godt. Vi havde lidt problemer i starten, men så fik vi skubbet rundt og fik bedre styr på tingene. Det fungerede godt i dag, og så må vi se, hvad Uwe (Rösler, cheftræner i AGF, red.) tænker næste gang, siger den dobbelte målscorer til Viaplay efter kampen.

Og hvad tænker Uwe Rösler så? Ja, på ham lyder det som om, at Bech og co. ikke skal forvente et permanent formationsskifte.

- I moderne fodbold skal man have en formation til at forsvare højt og en til at forsvare lavt, og så skal man have en i opbygningsspillet, så det vil altid variere mellem 3-4-3 og 3-5-2. Jeg synes, at når alle er klar, har vi nogle kreative spillere til rollen som 10’er, og jeg kan godt lide 3-4-3 som vores primære formation, når vi har bolden, siger cheftræneren til Viaplay.

AGF skal i næste spillerunde møde rivalerne fra Randers FC på hjemmebane.