• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Ny i Superligaen: Zsolt Kalmar var oppe mod bedre spillere

Ny i Superligaen: Zsolt Kalmar var oppe mod bedre spillere
Foto: Charles McQuillan/Getty Images

Transfervinduet er lukket, og tipsbladet.dk vil løbende sætte fokus på nogle af de nye ansigter, der er kommet til Superligaen med input fra folk, der kender spilleren godt. I dag Zsolt Kalmar.

Af Ole Hoffskov

Januars transfervindue bød på en række nye spillere i Superligaen. Nogle af dem har været her før, andre er helt nye ansigter, nogle er danske, andre har udenlandsk pas. I denne serie sætter tipsbladet.dk fokus på de nye drenge i Superligaen med input fra et øjenvidne i form af spillere, trænere eller eksperter, der kender vedkommende på den ene eller anden måde.

Denne gang sætter vi fokus på Zsolt Kalmar i Brøndby IF.

Navn: Zsolt Kalmar
Ny klub: Brøndby IF
Kontrakt: 30.06.2018
Position: Midtbanespiller
Alder: 21 år
Tidligere klubber: Gyor, RB Leipzig og FSV Frankfurt
Seniorkampe/mål: 60/4

Sagt ved præsentationen:
Troels Bech, sportsdirektør i Brøndby IF:
- Han har seks A-landskampe i en ung alder, og han er en talentfuld spiller. I Leipzig havde han lidt lang vej til holdet, men han har tidligere spillet en del for klubben - det var dengang, Zorniger og Tamas var trænerduo. Nu er papirerne skrevet under, og derfor er han med i flyveren i morgen på træningslejr. Det bliver en navneleg for ham at lære de andre, men vi håber på et hurtigt catch up. Han kender jo træneren og stilen.

Det siger øjenvidnet til tipsbladet.dk:
Nicolai Lisberg, freelance journalist og medstifter af bulibold.dk:
- Det er ikke meget, han har spillet i denne sæson. Jeg så kampen mod Dresden i pokalen, hvor han kom ind til de sidste minutter, men nåede at efterlade et godt indtryk med oplæg til annulleret mål. Han scorede også i straffesparkskonkurrencen. Jeg så et par enkelte kampe med RB Leipzig i 14/15-sæsonen, da klubben lige var rykket op til 2. Bundesligaen, og hvor han som regel fik lidt minutter mod slutningen af kampene.

- Han bringer en masse energi - det er selvfølgelig også lettere, når du kun spiller de sidste minutter - og han tilbyder sig meget til sine holdkammerater. Han har et godt spark, fornuftig teknik og er god til at komme ind i feltet. Der var store forventninger til ham, da RB Leipzig hentede ham, men han har haft det svært. Kalmar fik nogenlunde med spilletid i sin første sæson, men har været oppe mod bedre spillere på sin position, som også er bedre rent defensivt. Han kender Alexander Zorniger og systemet, så han kan blive et aktiv for Brøndby, men det vil formentlig tage lidt tid, før han er oppe i omdrejninger igen efter stort set ikke at have spillet det seneste halve år. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020