Video : Tipsbladet
Superliga

Ny position til FCN-profil: Jeg kan lave flere mål

Marcus Ingvartsen er blevet skubbet ned på den offensive midtbane, men det betyder ikke, at han kommer til at score færre mål. Tipsbladet har talt med FC Nordsjælland-topscoreren.

Tipsbladet på Right to Dream Park: 

Intensiteten var næsten lige så høj som humøret i FC Nordsjælland-truppen, der onsdag eftermiddag trænede frem mod mandagens store test mod FC København i Parken. 

Der er da også god grund til at finde det brede smil frem i Farum. Johannes Hoff Thorup fik nemlig den start, han havde håbet på, med en 3-2-sejr i forårspremieren mod Lyngby. 

I den kamp spillede holdets topscorer Marcus Ingvartsen i en noget mere tilbagetrukken rolle på den offensive midtbane. En position, han også prøvede kræfter med i Tyskland for både Mainz og i særdeleshed Union Berlin. 

- Jeg spillede denne her offensive midtbane mod Lyngby, som er en position, jeg har spillet en del, og som jeg føler mig godt tilpas i. Specielt når vi er i det etablerede spil, og jeg kan finde de her høje positioner mellem forsvar og midtbane, fortæller Ingvartsen og uddyber.

- Jeg kan ligge under en angriber, men stadig have friheden til at komme med i boksen. I nogle af de tidlige opbygningsfaser er jeg lidt længere nede på banen, hvor jeg spiller mere som en “normal midtbane”, og det er selvfølgelig en position, jeg er lidt mindre vant til. 

Artiklen fortsætter efter billedet ... 

Marcus Ingvartsen spillede i en ny rolle som offensiv midtbane i premieren mod Lyngby. Foto: IMAGO / Gonzales Photo

Forventer at score flere mål
Den mere defensive plads på banen betyder dog ikke, at han kommer til at score færre mål. Nej, tværtimod mener Marcus Ingvartsen, at der er muligheder for at score endnu flere mål i foråret end han gjorde i efteråret. 

- Jeg har friheden til at løbe i boksen, og jeg er ret sikker på, at jeg også kan lave mange mål fra den position. Jeg kommer bare et par sekunder senere ind i boksen, end jeg er vant til. Så det er ikke fordi, at jeg kommer til at score færre mål. Det er stadig meget offensivt.

I Superligaen er det da også kun blevet til seks mål i efteråret for Marcus Ingvartsen, men selvom han ikke er skuffet over antallet af mål, ser han gerne sig selv score flere mål i foråret. 

Det har han blandt andet brugt vinterpausen på at tænke over.

- Jeg er ikke skuffet over at det kun blev til seks mål, men jeg havde selvfølgelig håbet på flere. Det har været en moderat efterårssæson for mig med lidt blandede følelser, men der kommer forhåbentligt flere mål fra mig i foråret. Det er også noget, jeg har reflekteret over i vinterpausen, afslutter Ingvartsen over for Tipsbladet. 

Marcus Ingvartsens næste opgave er på mandag klokken 19:00, når FC Nordsjælland gæster FC København i Parken.