• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Nyt SL-tophold? Vil øge budgettet til 150 mio.

Foto: Jan Christensen/Getty Images

SønderjyskE sigter efter at blive en del af toppen af dansk fodbold.

Af Victor Risager

For lidt over et år siden kom der nye amerikanske ejere i SønderjyskE i form af familien Platek, og klubben har nu ambitioner om at øge budgettet markant.  Det afslører bestyrelsesmedlem Claus Friis Dall i radioudsendelsen “Det Kritiske Fodboldmagasin” på Radio Loud.

Allerede forud for den igangværende sæson lød det fra klubben, at man øgede budgettet markant. Her blev det løftet fra 45 millioner til 60 millioner kroner.

Men det stopper ikke her. SønderjyskE har planer om et budget på hele 150 millioner kroner, som skal hjælpe dem op i top tre i Superligaen, lyder det fra bestyrelsesmedlem Claus Friis Dall.

- Vi har en god dialog med SønderjyskE, hvor det primært er Jonas Lygaard (administrerende direktør, red.), der er manden på stedet i hverdagen. Det, man kunne mangle på grund af coronaen, er, at vi gerne vil være lidt mere skarpe på, hvad visionen er fremadrettet for SønderjyskE. Der har været sendt nogle gode signaler, men det arbejde er påbegyndt.

- Man har lavet en vision om, at man vil ligge i top tre i dansk fodbold og skal øge budgettet op til omkring 150 millioner. Man kan sige, vi vil være med i toppen af dansk fodbold, siger han til “Det Kritiske Fodboldmagasin”.

Også sponsoren Danfoss har hørt om planerne, siger sponsoransvarlig Camilla Hyldgaard til programmet.

Der nævnes dog ikke, hvornår SønderjyskE skal have et budget på 150 millioner kroner, hvornår de vil være i top tre, eller hvor pengene skal komme fra. 

I øjeblikket er klubben fra Haderslev i bunden af Superligaen. De er nemlig næstsidst efter 11 spillerunder, hvor de blot har hentet otte point og har fire point op til AGF og Viborg FF på den anden side af nedrykningsstregen.