• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Jakob Michelsen før SønderjyskE-gensyn: God klub med gode mennesker

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jakob Michelsen har søndag sin første hjemmekamp som OB-træner, og det er mod SønderjyskE, som han stod i spidsen for i halvandet år og blandt andet gjorde til vicemestre.

Af Ole Hoffskov

Jakob Michelsen har for længst slået sit trænernavn fast i dansk fodbold, og det kan han især takke halvandet succesfuldt år i SønderjyskE for. Michelsen gjorde Haderslev-klubben til vicemestre for godt to år siden, og han var efterfølgende centimeter fra at kvalificere den lille klub til Europa Leauge-gruppespillet. Succesen i Sønderjylland banede vejen for en kontrakt med Hammarby.

Nu er Jakob Michelsen i OB, og hans første hjemmekamp bliver på søndag - mod SønderjyskE. Han indømmer, at det bestemt ikke bliver en søndag ligesom alle andre.

- Jeg kunne da godt sige, at det ikke bliver noget særligt, men så ville jeg lyve for dig, og det har jeg ikke lyst til. Selvfølgelig er det noget specielt at spille første hjemmekamp, og så er det lige præcis mod SønderjyskE, hvor jeg havde en rigtig god tid. Jeg forbereder mig til kampen, som jeg gør til alle andre, men når jeg står der, kan det godt være, det er lidt mere specielt, end det plejer, siger Jakob Michelsen til tipsbladet.dk og tilføjer om SønderjyskE:

- Det var en god tid med en masse gode mennesker, og det er mange af de samme, der stadig er i SønderjyskE. Vi lykkedes med mange ting i det halvandet år, jeg var i klubben, og vi var i gang med at diskutere en forlængelse, da Hammarby købte mig fri. Det var rart selv at kunne lukke døren, for det betyder blandt andet, at jeg har kunnet bevare et rigtig godt forhold til alle i klubben.

- Det bliver en tæt kamp. Jeg så opgøret mod AaB, og der er ingen tvivl om, at det var en kamp, de lige så let kunne have vundet. Så vi får det svært, det er helt sikkert.

OB lagde fra land med et 2-3-nederlag til oprykkerne fra Vendsyssel FF. Dermed blev Jakob Michelsens trænerdebut for fynboerne også en noget sløj én af slagsen.

- Resultatmæssigt var det en katastrofe. Det kan ikke siges på andre måder. Der var også fine momenter, og dem skal vi forsøge at tage med os. Vi vandt på mange parametre, og uden jeg skal gøre mig til ekspert i Table of Justice, Expected Goals og hvad det ellers hedder, så tror jeg, det vil vise, at vi nok burde have vundet. Men Vendsyssel vandt på det parameter, det hele drejer sig om, nemlig på måltavlen, og jeg vil gerne rose dem for en solid indsats, siger han.

Premierenederlaget til Vendsyssel gør også, at en sejr over SønderjyskE søndag eftermiddag nu er ekstra vigtig.

- Sådan er det 100 procent. Det har ikke noget med syv år dårlige år for OB eller alt muligt andet at gøre. Det handler simpelthen bare om, at det er utrolig vigtigt at komme hurtigt på tavlen, så to nederlag i de første to kampe ville være rigtig skidt, fastslår Jakob Michelsen.

En god transferuge
OB har i ugens løb haft gang i svingdøren. Ny mand i Ådalen er Janus Drachmann, der har overtaget André Rømers plads og rygnummer. Rømer er blevet solgt til Randers FC, hvor han skal forsøge at etablere sig som starter.

Jakob Michelsen og Janus Drachmann kender hinanden fra de glade dage i SønderjyskE, og OB-træneren er meget tilfreds med transferen.

- Det er en spiller, vi har jagtet, siden jeg tiltrådte, men det har først kunnet lade sig gøre nu. Janus er en leder, som kan gøre en stor forskel for os banen netop i kraft af sine lederegenskaber, men også fordi han er god på bolden. Jeg er meget glad for, at vi er lykkedes med at få Janus til OB, siger cheftræneren.

Janus Drachmanns indtog kostede altså André Rømer pladsen i OB. Rømer fyldte 25 år onsdag og fik kanel af holdkammeraterne i Ådalen - torsdag var han væk.

- Vi var lidt for mange på midtbanen, og derfor har vi solgt André Rømer. Han kom til OB i januar for at spille fast, og det gjorde han ikke i foråret, og han startede også ude mod Vendsyssel. Så opstod den her mulighed med Randers, der stod og manglede en type som ham, og der blev forhandlet en god aftale på plads for alle parter. Det er vist det, man kalder win, win, win, siger Michelsen.

Selv om André Rømer er væk, glæder Jakob Michelsen sig over en solid bredde på midtbanen.

- Vi har mange spillere, der kan spille på flere positioner, og det skal vi se som en fordel, for det gør os i stand til både at have en plan A, B og C samtidig med, at vi kan indstille os taktisk på modstanderen. Casper Nielsen kan spille flere pladser, og det samme kan Troels Kløve. Jeppe Tverskov kan spille på midtbanen og i forsvaret, så det er også en god ting for os, siger han.

Jeppe Tverskov forlængede for nyligt sin kontrakt med fynboerne, og ved den lejlighed fastslog han, at han håber at etablere sig på én position i OB, så han ikke hele tiden skal skifte mellem en plads i det centrale forsvar og på den centrale midtbane.

I den forbindelse husker Jakob Michelsen lige Tverskov på, hvem der er chefen, når det handler om, hvordan brikkerne skal fordeles på taktiktavlen.

- Så er det jo heldigt, at det er min opgave og ikke Jeppe Tverskovs at sætte holdet i OB. Jeg kan da godt forstå, hvad han mener, men han er ansat til at gøre det bedste for OB, og hvis det er at spille på flere positioner, så er det sådan, det bliver, fastslår Jakob Michelsen.

OB har foreløbig hentet Alexander Ludwig og Janus Drachmann denne sommer, og der er helt sikkert flere på vej. Jakob Michelsen henviser til sportsdirektør Jesper Hansen, men fastslår, at han føler, klubben har rigtig god kontrol med transfersituationen.

Der er kickoff mellem OB og SønderjyskE på søndag klokken 14.00.