Video : Tipsbladet
Superliga

Okore slipper med skrækken: Politiet dropper matchfixing-efterforskning

Nordjyllands Politi har droppet efterforskningen af i sagen mulig matchfixing. Jores Okore, der var den mistænkte, kan dermed ånde lettet op.

Jores Okore får ingen sigtelse for matchfixing. Det står klart, efter Nordjyllands Politi har valgt at droppe efterforskningen af sagen, hvor AaB-spilleren var mistænkt for at have fået en advarsel med vilje.

Anmeldelsen gik på, at der var usædvanlige spillemønstre på, at han netop ville få en advarsel. Politiet afhørte blandt andet Okore, men har ikke fundet beviser for det mistænkte forhold.

Læs også:Jores Okore afhørt af politiet: Et naturligt led i efterforskningen

Det tror specialanklager David Schmidt Hvelplund heller ikke, at man finder. Derfor steder politiet nu efterforskningen til hvile.

- Vi skal for at kunne opnå dom i en straffesag uden for enhver rimelig tvivl føre bevis for tiltalens rigtighed. Det er min opfattelse, at en fortsættelse af efterforskningen ikke vil kunne føre til, at vi kan sigte og tiltale nogen.

Læs også:Politiet bekræfter: Vi meldte matchfixing-sag ud, fordi medierne gravede

- Yderligere efterforskning vil med andre ord ikke kunne tilvejebringe et afgørende bevis i sagen. Derfor standser vi nu efterforskningen, siger David Schmidt Hvelplund i en pressemeddelelse.

Politiet oplyser, at det blandt andet har afhørt vidner og undersøgt pengeoverførsler, men at disse altså ikke har bevist nogen kriminelle handlinger.

Anti Doping Danmark, der har anmeldt sagen, har mulighed for at klage over politiets afgørelse.

Læs også:Okore afviser matchfixing: Det ville være vanvittigt tåbeligt

Læs også:AaB-sportschef: Vi vil ikke have mistanke om matchfixing

Læs også:Okore-anmelder: Politifolk bør specialisere sig i matchfixing