Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AaB - Randers FC

Hjemmeholdet jagter desperat en sejr, mens gæsterne kæmper for en plads i top 6, når AaB søndag tager imod Randers FC i grundspillets sidste spillerunde.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 15.00
Spillested: Aalborg Portland Park
Dommer: Jonas Hansen
På TV: Discovery
Hashtag: #aabrfc #sldk

Holdnyt:
AaB
Sidste uges nederlag til OB var et nyt skridt tilbage for AaB, efter at nordjyderne i de forudgående kampe så ud til at have bevæget sig i den rigtige retning med hæderlige præstationer mod FC København og FC Midtjylland, samt en sejr over Viborg i pokalturneringen. 

Med 2-0-nederlaget i Odense er bundlinjen den, at AaB har hentet ét point i forårets fire første kampe i Superligaen.

Dermed har Erik Hamréns tropper ikke udnyttet, at AC Horsens også har indledt foråret ganske svagt. Samtidig er Lyngby pludselig kommet i gang med to sejre i træk, hvilket heller ikke hjælper situationen. 

Erik Hamrén har ikke de bedste arbejdsbetingelser i øjeblikket, hvor AaB-truppen er ramt af en hel del skader. Til Randers-kampen må AaB undvære Kasper Jørgensen, Kilian Ludewig, Andreas Poulsen, Younes Bakiz og Jeppe Pedersen, der alle er skadede. 

Til gengæld er Iver Fossum udtaget igen, efter at nordmanden sad ude med en skade mod OB. 

Randers FC
Efter det fine comeback mod Viborg kom Randers ned på jorden igen mandag, hvor Thomas Thomasbergs mandskab på hjemmebane tabte med 2-1 til AGF. 

Dermed er Randers stadig ikke sikker på en plads i Mesterskabsspillets inden den sidste spillerunde i grundspillet.

Kronjyderne er tvunget til at hente minimum uafgjort i Aalborg, og en sejr kan blive nødvendig, hvis de øvrige resultater i runden ikke arter sig. 

Randers må klare sig uden Carl Johansson, der afsoner karantæne efter det røde kort mod AGF. 

Karantæner: 
AaB: Ingen.
Randers: Carl Johansson.

Bud på startopstillinger:
AaB (4-2-3-1): Sander - Ahlmann, Kramer, Thelander, Granli - Højholt, Fossum - Prip, Andersen, Sousa - Helenius

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kallesøe, A. Andersson, Høegh, Kopplin - Nordli, Pedersen, Johnsen, Ankersen - Bundgaard, Egho

Dom: 
Randers er en lille favorit, men det bliver formentligt et jævnbyrdigt opgør i Aalborg, hvor gæsterne sandsynligvis kan nøjes med uafgjort. AaB har samtidig offensive problemer, så buddet herfra lyder på 0-0. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: