• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Optakt: AaB - SønderjyskE

Foto: Getty Images

Det er top mod bund, når AaB tager imod SønderjyskE.

Af Victor Risager

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Aalborg Portland Park
Dommer: Ikke påsat endnu
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #aabsje #sldk

Holdnyt
AaB
AaB’s flotte stime blev stoppet på Brøndby Stadion i sidste runde, hvor de trods en tidlig føring endte med at tabe 1-2 til Mikael Uhre og Brøndby IF.

Inden da havde nordjyderne ellers ikke tabt i ni kampe, og de havde sågar vundet hele syv af kampene - heriblandt deres forgangne tre i Superligaen. Nu skal Marti Cifuentes og kompagni forsøge at komme tilbage på det spor mod SønderjyskE.

I den fortsat meget tætte Superliga er AaB dog trods nederlaget stadig nummer tre med 18 point efter 10 kampe og ligner et hold, der kan bejle til medaljer.

Mod SønderjyskE skal AaB muligvis undvære en håndfuld offensive spillere. Helt sikkert er det, at Lucas Andersen og Rufo er ude med skader, men båfr Milan Makaric og Louka Prip, der begge udgik med skader mod Brøndby IF er kommet sig og er med i truppen.

Jakob Ahlmann er til gengæld tilbage fra karantæne, mens Pedro Ferreira er ude med netop karantæne.

SønderjyskE
Sejren over Brøndby IF i forrige spillerunde blev ikke starten på en sejrsstime for Michael Boris og SønderjyskE.

I den seneste spillerunde indkasserede de et nederlag til AGF, hvorfor de nu er under nedrykningsstregen og er helt nede som næstsidst i Superligaen med otte point efter ti kampe. De har imidlertid blot tre point op til Brøndby IF og OB på henholdsvis ottende- og niendepladsen, så de er ikke helt isoleret i bunden endnu.

Spillet er også blevet bedre for Michael Boris’ mandskab, men på den sidste tredjedel af banen mangler der stadig en hel del skarphed og kynisme. De har også blot scoret fem mål i Superligaen, hvilket er færrest af alle hold, og sommerindkøbet Abdulrahman Taiwo har kun scoret ét mål på fem kampe.

SønderjyskE har haft nogle afbud i forsvaret i de seneste kampe. Duplexe Tchamba har misset de seneste tre kampe - de to første efter at han var strandet i hjemlandet Cameroun, og senest fordi han døjede med “en mindre skade”. Om han er tilbage mod AaB, vides endnu ikke, da udtagelsen af dagens kamptrup endnu lader vente på sig. 

Patrick Banggaard er desuden stadig ude og ventes ude resten af året. 

Karantæne
AaB: Pedro Ferreira
SønderjyskE: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (3-5-2): Rinne - Ross, Thelander, Granli - Pallesen, Højholt, Christensen, Fossum, Ahlmann - Prip, Prica

SønderjyskE (4-3-3): Thomas – Holm, Gartenmann, Reese, Dal Hende – Kornvig, Ekani, Albæk – Eskesen, Taiwo, Prosser

Profilen:
Inden den indeværende sæson havde Malthe Højholt kun startet inde i ni Superliga-kampe for AaB. Søndag kan han runde ni startplader i Superligaen alene i denne sæson, såfremt han altså igen starter. Og det gør han nok. Den 20-årige midtbanemotor har fået et gennembrud og må være en af de første på holdkortet i øjeblikket, hvor han imponerer i stor stil med sin energi og ro.

Vidste du, at…
Marti Cifuentes har gode erfaringer med SønderjyskE. I foråret fik spanieren sin første sejr som AaB-træner mod netop sønderjyderne efter en svingende start. Siden har AaB og SønderjyskE mødt hinanden yderligere to gange, og begge gange er det endt med sejre til nordjyderne. Marti Cifuentes har altså et godt tag i Haderslev-klubben.   

Dom:
AaB får nok ikke en meget bedre mulighed for at komme tilbage på sporet. På hjemmebane mod Superligaens nummer 11 skal nordjyderne hente point - og gerne tre af slagsen - hvis de vil være med i toppen i denne sæson.

Vi skyder på, at Marti Cifuentes’ overtag mod SønderjyskE fortsætter, og at nordjyderne tager en sejr på 2-0 i søndagens opgør.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020