• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Brøndby IF - FC København

Foto: Getty Images

Sæsonens første derby i hovedstaden fløjtes i gang søndag eftermiddag på Brøndby Stadion.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: 3+
Hashtag: #biffck #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
Alarmklokkerne bimler og bamler over den københavnske Vestegn, hvor status er nederlag i fire af de seneste fem kampe. Det bringer Brøndby på randen af at ryge ud af top seks, og det sender signal om krise.

Senest tabte Brøndby IF på udebane til SønderjyskE, og det var Haderslev-klubbens første Superliga-sejr i to måneder. 

En af Brøndbys helt store udfordringer i de seneste par kampe har været at sætte Superligaens topscorer Kamil Wilczek i scene. Polakken har scoret et mål i de seneste fem kampe, og det var på straffespark mod FC Nordsjælland. Det mest alarmerende er dog, at Wilczek nærmest ikke er kommet frem til chancer overhovedet. Den kode skal Niels Frederiksen og co. have knækket i en fart.

Mest opmuntrende for Brøndby IF er det faktum, at Dominik Kaiser bliver ved med at levere. Tyskeren har nu scoret seks mål i 11 kampe, og de seneste to af slagsen har været direkte på frispark. Lige nu er han Brøndbys farligste våben.

Brøndby har ingen i karantæne mod FC København, men Niels Frederiksen må undvære de skadede Simon Tibbling, Kasper Fisker, Joel Kabongo og Tobias Børkeeit -og nu også Lasse Vigen, der må sidde over på grund af en mindre skade.  Til gengæld er Anthony Jung er tilbage efter en kort skadespause.

FC København:
Efter en periode med svingende resultater var det, som om FC København trængte til en nem kamp i Superligaen, og den fik de så i seneste runde mod bundproppen Silkeborg IF. Her vandt de danske mestre uden problemer 4-2 og tankede noget selvtillid til nogle meget vigtige uger på hjemlig grund og i Europa.

FC København har scoret 20 mål i de første 11 kampe, og det er mere end nogen anden i Superligaen. Offensiven har med andre ord ikke fejlet noget, det er straks værre med defensiven. Fire clean sheets er det blevet til i sæsonen, og det er ikke overvældende for et hold, der har Danmarks med afstand dyreste forsvar.

Læs også:Brøndby skaber for få chancer til Wilczek: Vi har ikke været dygtige nok

FCK mangler fortsat at få nogle af de bærende kræfter i gang for alvor. Rekordindkøbet Pep Biel har været dårlig, Rasmus Falk svinger meget op og ned, og det er værd at bemærke, at en spiller som Viktor Fischer slet ikke har scoret i Superligaen i denne sæson. Løverne har høstet 25 point af 33 mulige, så helt skidt er det på ingen måde, men det er åbenlyst, at FCK stadig ikke har ramt toppen.

Det skyldes naturligvis også de mange skader i truppen. Mod Brøndby IF må Ståle Solbakken se bort fra Stephan Andersen, Nicolai Boilesen, Robert Mudrazija, Nicolaj Thomsen, Sten Grytebust, Jonas Wind og Dame N'Doye.. 

FCK varmede op til derbyet med at spille 1-1 på udebane mod Malmö FF torsdag aften. 

Karantæner:
Brøndby IF: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-1-3-2): Schwäbe - Larsson, Maxsø, Rosted, Jung - Radosevic - Kaiser, Mukhtar, Lindstrøm - Hedlund, Wilczek

FC København (4-4-2): Johnsson - Varela, Papagiannopoulos, Nelsson, Bengtsson - Biel, Zeca, Falk, Fischer - Santos, Sotiriou

Profilen:
Josip Radosevic går ikke af vejen for en solid nærkamp, og han skal helt sikkert nok få sine dueller med især Carlos Zeca i søndagens derby. Det bliver kroatens opgave at rydde op foran forsvaret, og Radosevic kommer med sikkerhed ikke til at skåne sig selv. Det store spørgsmål er, om Radosevic også får skruet pasningsstøvlen ordentligt på. I så fald kan han blive en afgørende spiller for Brøndby.

Vidste du, at..:
Niels Frederiksen har stået over for Ståle Solbakken som både Lyngby- og Esbjerg-træner, og han har aldrig formået at vinde en kamp over FCK-manageren. Brøndby-træneren har også tabt til et FCK-hold under ledelse af Carsten V. Jensen, der nu er Niels Frederiksens chef på Vestegnen.  

Læs også:Brøndby-spiller: Stemningen mod FCK minder om berømt derby

Dom:
12. runder skulle der gå, før sæsonens første derby i hovedstaden er på plakaten, og de to klubber møder hinanden på et meget spændende tidspunkt. Brøndby er i minikrise efter en stribe dårlige resultater, og FCK er enormt pressede på ressourcer i et travlt program.

FCK har haft krammet på Brøndby på det seneste og står noteret for fire sejr i træk, men det har for det meste været smalle sejre, og det bliver helt sikkert også tæt søndag eftermiddag. Som det plejer at være, når Brøndby og FCK tørner sammen.

Bakket op af et veloplagt hjemmepublikun gætter vi på, at Brøndby tager point fra ærkerivalen. Opgøret ender 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Tibbling glæder sig til at være sin skade kvit: Jeg er kommet langt

Læs også:Brøndbys Kaiser er åben for forlængelse: Jeg har det godt her

Læs også:Brøndby-boss håber på profil: Jeg kunne godt se ham fortsætte her

Superliga

Mere Superliga

Fokus