• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Optakt: Brøndby IF - Randers FC

Foto: Rene Schutze/Getty Images

Brøndby IF jagter oprejsning og metal, mens Thomas Thomasbergs tropper skal ride videre på deres fine resultater før landsholdsterminen.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Aydin Uslu
På TV: 6'eren
Hashtag: #bifrfc #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF
Niels Frederiksens mandskab kom efter en fantastisk periode ned på jorden igen før landsholdspausen, da de i grundspillets sidste spillerunde blev skilt ad af AaB. 

Holdet fra den københavnske Vestegn skal tilbage på sporet igen, hvis de vil holde trit med særligt FC København på Superligaens førsteplads. Før mesterskabsspillet starter, så er Brøndby IF på tredjepladsen - to point bag FC Midtjylland og otte point bag FC København.

Niels Frederiksen og det øvrige trænerteam i Brøndby kan glæde sig over, at stort set hele truppen er skadesfri. Kevin Mensah er dog ude resten af sæsonen med en knæskade. Peter Bjur har været ukampdygtig stort set hele sæsonen, men han burde snart være tilbage. Simond Hedlund bør også være fri for sin sygdom, der holdte ham ude mod AaB.

Brøndby finder deres største hovedbrud i forsvaret, hvor Henrik Heggheim er fraværende. Den norske stopper fik rødt kort mod AaB, og sidder derfor ude med karantæne i de næste tre spillerunder. Det åbner døren for Kevin Tshiembe eller Frederik Alves Ibsen.

Randers FC
Kronjyderne fik tiltrænkt oprejsning i grundspillets sidste to spillerunder, da de besejrede Silkeborg IF og fik uafgjort mod SønderjyskE. I begge opgør kom Randers på måltavlen, hvilket var en udfordring i forårets første tre Superliga-kampe.

Vigtigst af alt fik de gang i Stephen Odey igen, som ikke har scoret siden oktober sidste år i Superligaen. Randers FC har syv point op til Brøndby og de kan med en sejr for alvor melde sig ind i bronzekampen igen.

Til opgøret mod mod Brøndby må Thomas Thomasberg se bort fra Alhaji Kamara, Marvin Egho, Mikkel Kallesøe og Joel Kabongo.

De to førstnævnte har været fraværende hele foråret, mens Kamara blot har optrådt i det første opgør mod Leicester. Kallesøe har siddet ude de seneste tre spillerunder. Randers FC har ingen spillere i karantæne.

Karantæne:
Brøndby IF: 
Henrik Heggheim

Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (3-5-2): Hermansen - Rosted, Maxsø, Tshiembe - Bruus, Radosevic, Slimane, Bell, Riveros - Divkovic, Hedlund

Randers FC (4-4-2): Carlgren, Kopplin, Piesinger, Graves, Bundgaard - Kehinde, Johnsen, Lauenborg, Ankersen - Odey, Hammershøy-Mistrati

Profilen:
Stephen Odey har de seneste kampe vist hvorfor Randers valgte at købe ham fri i KRC Genk for et stort beløb. Han besidder en enorm speed og er gift for ethvert Superliga-forsvar. På hjemmebane må Brøndby forvente at være mest på bolden, og her kan gæsterne med nigerianeren som spydspids lukrere på omstillinger. 

Vidste du, at...
Randers FC har det ualmindeligt svært mod Brøndby. Blot en gang siden 2014 er det lykkedes dem at tage alle tre point over søndagens modstander. Hjemme på eget græs har Brøndby ikke tabt til Randers i knap otte år.

Dom:
Brøndby IF skal rejse sig på hjemmebane, men de er oppe mod et Randers-mandskab der igen er ved at finde melodien efter en hård start på foråret. Brøndby kan læne sig op af, at de ikke har tabt til Kronjyderne på hjemmebane i otte år. Den statistik fortsætter søndag. Dommen bliver, at Brøndby vinder opgøret med 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: