• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Optakt: FC København - AGF

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Et nyt brag, som kan få stor indflydelse på Superliga-guldet, venter i mesterskabsspillet. Vi bager op til rundens hovedkamp mellem FCK og AGF.

Af Jacob Quvang

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Parken
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: TV3+ 
Hashtag: #fckagf #sldk

Holdnyt:
FC København:
Sikke en uge det har været for FC København.

Først en livsvigtig derby-sejr som atter sendte FCK til tops i Superligaen, og så en pokaltitel torsdag der holder drømmen om The Double i live. 

Ja, lige nu er det sjovt at være FCK-fan, og det kan blive endnu sjovere, hvis man formår at vinde over AGF søndag. Sker det, så kommer guldet for alvor tæt på. Det bliver dog ikke nogen nem opgave, for udover at møde et særdeles formstærkt hold så må Jacob Neestrup atter grave dybt, når han skal sammensætte sin startellever. 

I pokalsejren over AaB udgik Lukas Lerager under opvarmningen med et slag på læggen, og Rasmus Falk måtte skiftes ud i slutningen af første halvleg, efter han tidligere på ugen vrikkede om på træningsbanen. Begge arbejdes der intenst på at gøre klar til søndag. Mohamed Daramy var med i truppen efter sin skade mod Brøndby, men kom aldrig ind, og det lufter jo spørgsmålet, om han egentlig er helt klar til at spille fra start. Alle tre spillere er i FC Københavns kamptrup, hvor også unge Oscar Højlund og Thomas Jørgensen kan få deres førsteholdsdebut.

Derudover må Neestrup undvære trekløveren Claesson, Haraldsson og Stamenic, der alle har karantæne. Der bliver altså trængsel på de pladser i Parken, der er reserveret til FC Københavns ukampdygtige spillere, som også tæller Cornelius, Zeca, Boilesen og Khocholava. 

AGF:
Gulddrømmene led et gevaldigt knæk sidste weekend, da AGF hjemme på et toptændt Ceres Park "blot" formåede at spille 1-1 mod FC Nordsjælland. Længe flirtede man med nederlaget, som for alvor havde slukket drømmene, men så udlignede Peter Bjur på et direkte frispark i tillægstiden.

Skal AGF drømme rigtig stort, så er man pisket til sejr i Parken, og det er ikke noget, man bare lige gør i AGF. Det er snart tre år siden, at århusianerne sejrede i nationalarenaen, så holdet skal leve op til 2023-form og tilføre lidt mere, hvis den triumf skal gentages.

Sikkert er det, at Uwe Röslers bomstærke defensiv skal spille op til sit maksimale, og så skal man håbe, at Patrick Mortensen får gang i målformen igen. Han har scoret to gange i mesterskabsspillet, men begge mål er scoret på straffespark.

Ellers handler det om medaljer for AGF, der ganske imponerende kun har tabt en enkelt kamp i 2023. 

AGF kan glæde sig over igen at have Thomas 'TK' Kristensen og Oliver Lund i kamptruppen, efter at begge har siddet ude med længere skader. Jelle Duin og Benjamin Hvidt er fortsat ude.

Karantæner:
FC København: Viktor Claesson, Hákon Arnar Haraldsson, Marko Stamenic
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-3-3): Kamil Grabara - Elias Jelert, Denis Vavro, Valdemar Lund, Christian Sørensen - Lukas Lerager, William Clem, Rasmus Falk - Diogo Goncalves, Jordan Larsson, Mohamed Daramy

AGF (3-4-2-1): Jesper Hansen - Tobias Mølgaard, Frederik Tingager, Yann Bisseck - Felix Beijmo, Mads Emil Madsen, Nicolai Poulsen, Gift Links - Mikkel Duelund, Mikael Anderson - Patrick Mortensen

Dom:
FCK leverede ingen stor præstation mod AaB, men det, der kendetegner et tophold, er, at man vinder selv på de knap så gode dage. Det gjorde FCK, og selv om man er presset på spillermateriale i øjeblikket, så bliver der gravet dybt af dem, der er klar. Om de kan hive sig op til at levere nok til at slå AGF er spørgsmålet. AGF har været stærke og indkasserer fortsat ikke mange mål. De scorer heller ikke meget, og søndagens match bliver også en tæt en af slagsen.

FCK leverer dog lige akkurat nok til at nappe de tre point. Buddet herfra er, at de forsvarende mestre vinder 1-0 og endegyldigt begraver AGF's gulddrømme.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: