Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: FC Midtjylland - FC København

Det er mestrene mod vicemestrene. Brian Priske mod Jess Thorup. Optakt til Superliga-rundens største kamp.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: 3+
Hashtag: #fcmfck #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
På sin vis er mestrene i sjældent dårlig form. De har tabt fire af deres seneste fem kampe, og de har ikke holdt nullet i de seneste otte opgør.

Omvendt har FC Midtjylland netop spillet næsten lige op med både Ajax og Liverpool. Det var der næppe andre Superliga-hold, der kunne gøre i øjeblikket.

Spørgsmålet er så, hvilken udgave af FCM vi får at se søndag aften; det gælder både spillemæssigt, og hvad angår mandskab. For cheftræner Brian Priske har roteret flittigt mellem Superliga- og Champions League-opgørene, så selv om modstanderen er vicemestrene, skal man måske ikke forvente et hold i stærkeste opstilling.

Omvendt er der landskampspause bagefter, hvor nogle af profilerne kan få et hvil. Hvis de altså ikke skal spille pokalopgøret mod HB Køge i næste uge. Man må dog trods alt forvente, at den turnering har lavest prioritet i øjeblikket.

Førstemålmand Jesper Hansen har siddet ude i de seneste kampe. Han var udtaget til truppen tirsdag mod Ajax, men spillede ikke, så han må stadig betegnes som tvivlsom.

FC København:
Der er sket lidt af hvert i FC København siden seneste Superliga-runde. Først og fremmest er Jess Thorup selvfølgelig blevet ansat som cheftræner, og dermed skal han være den permanente afløser for Ståle Solbakken. Han mangler dog stadig en fast assistent – lige nu vikarierer Hjalte Bo Nørregaard – og klubben mangler en sportschef/-direktør.

Thorup er også allerede debuteret som FCK-træner. Det gjorde han i pokalkampen mod BK Avarta fra 2. division onsdag aften. Det endte med en 2-1-sejr på to mål fra Viktor Fischer.

Læs også:Medie: Genk overvejede Brian Priske, men går efter Utrecht-træner

Med sejren er FCK nu oppe på tre sejre på stribe. Holdet er desuden begyndt at kravle op i tabellen, og selv om det før runden ligger på ottendepladsen, har det kun tre point op til FCM på en delt andenplads og fire op til SønderjyskE på førstepladsen.

Mod Avarta sad Nicolaj Thomsen, Andreas Bjelland, Ragnar Sigurdsson og Pep Biel ude med skader. De tre sidstnævnte skulle efter planen vende tilbage i fuld træning i denne uge, mens Thomsen som den eneste kun træner delvist med.

Op til kampen mod FC Midtjylland er FC København desuden blevet ramt af to coronatilfælde. Både Peter Ankersen og Bryan Ovideo er blevet testet positiv, og de er derfor ikke med i søndagens storkamp. 

Karantæne:
FC Midtjylland: Ingen
FC København: Zeca

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen – Andersson, Scholz, Sviatchenko, Paulinho – Cajuste, Onyeka – Sisto, Evander, Dreyer – Kaba

FC København (4-4-2): Johnsson – Bartolec, Nelsson, Zanka, Boilesen – Daramy, Falk, Stage, Fischer – Wind, Wilczek

Profilen:
2020 har ikke været Viktor Fischers år. Han har døjet med skader og manglende mål, men onsdag aften var han tilbage i rolle som målscorer og matchvinder. Det var kun mod 2. divisionsholdet Avarta, men det var to kasser, og det var hans første i år. Hvis det bliver startskuddet til den gamle Fischers tilbagekomst, er FCK markant bedre stillet.

Vidste du, at..:
Jess Thorup har kun slået FC Midtjylland én gang i seks forsøg som cheftræner, mens hans gamle assistent Brian Priske aldrig har tabt til FC København i sine fire kampe i spidsen for FCM mod søndagens modstander.

Dom:
FC København har måske ikke fundet melodien, men i hvert fald et par akkorder i de seneste uger. Samtidig har FC Midtjylland svinget i præstationer i samme periode. Spørgsmålet er, om de så har nærmest sig hinanden så meget, at mestrene ikke vinder.

Læs også:Avarta-træner efter pokalexit: En spændende og hård oplevelse

Buddet herfra er, trods alt, et nej. FCM henter en smal 2-1-sejr.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Fischer vil vise hvem FCK er i Herning: Plejer at være fantastiske kampe

Læs også:Thorup gav debut til to FCK'ere: Stort endelig med spilletid

Læs også:Thorup tilfreds trods beskeden sejr: Skulle føre med 4-5 mål ved pausen