• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Foto: Getty Images

De forsvarende danske mestre møder de nykårede pokalvindere. Hvor mange tømmermænd kommer Randers med til opgøret?

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 13.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: 3+
Hashtag: #fcmrfc #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:

De kunne have taget et stort skridt mod det danske mesterskab med en sejr i Brøndby senest, og uafgjort havde også været et godt resultat før de sidste tre runder i dansk fodbolds bedste række, men med et nederlag i Brøndby på 1-3 er kampen om det danske mesterskab helt åben.

Mens Brøndby gæster Parken og FC København, får FC Midtjylland besøg af Randers FC. 

Og hjemmeholdet er storfavorit til opgøret mod Randers. Ikke nok med at Randers kommer med tømmermænd efter en fortjent sejr i pokalfinalen, klubben har også store problemer mod FCM og har tabt 18 af de seneste 21 Superliga-kampe mod klubben fra Ikast og Herning. De sidste tre opgør er endt uden vinder.

Brian Priske er uden en karantæneramt Paulinho, der så rødt i Brøndby, og det er muligvis højre back Dion Cools, der må spille venstre back, da Ailton har siddet ude med skade på det seneste. Ailton er dog tilbage i truppen, hvilket kan åbne for, at han spiller. 

Awer Mabil er ikke med i truppen. 

Randers FC:
Kronjyderne bliver mange millioner kroner rigere den kommende tid. Torsdag eftermiddag vandt Randers FC Sydbank Pokalen, og dermed er man som minimum sikret et europæisk gruppespil i form af Conference League. Det kan blive til Europa League-gruppespil, da man indtræder i playoff-kvalifikationen til EL.

Mindst 30 millioner lader Randers til at få, så man forstår, hvis de fester lige nu i Randers.

Thomas Thomasberg må undvære flere profiler ovenpå midtugens triumf.

Tosin Kehinde, Erix Marxen og Simon Piesinger er alle ukampdygtige og erstattes 16-årige Filip Bundgaard Kristensen, 17-årige Mads Enggård og 18-årige Mikkel Brund i truppen. Også angriber Alhaji Kamara er ude, da han ventes at misse resten af sæsonen. 

Karantæner:
FC Midtjylland: Paulinho
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland
(4-3-3): Lössl - Andersson, Sviatchenko, Scholz, Cools - Onyeka, Evander, Cajuste - Dreyer, Kaba, Sisto

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kallesøe, Nielsen, Graves, Kopplin - Klysner, Berg Johnsen, Lauenborg, Greve - Hammershøy-Mistrati, Egho

Profilen:
Pione Sisto blev udskiftet i pausen senest mod Brøndby, men inden havde han gang i en rigtig fin stime af kampe med mål. Sisto skal igen være kampafgørende for sit mandskab, der kæmper om det danske mesterskab. Hold øje med landsholdsbobleren.

Vidste du, at…:
Vi har nævnt det før, men det er simpelthen så utroligt: FC Midtjylland har vundet 18 af de seneste 21 kampe mod Randers FC, og de tre, de ikke har vundet, er endt uafgjort. Hvordan skal Randers få noget med fra opgøret, når holdet samtidig kommer med tømmermænd efter en pokaltriumf?

Dom:
De danske mestre er storfavoritter til opgøret. Dels kan man ikke tåle ikke at vinde opgøret, dels siger statistikken og historikken, at FCM slår Randers. Og så kommer kronjyderne fra en midtugekamp, hvor der var våde varer efter pokaltriumfen.

Jo, meget peger på midtjysk sejr, men Brian Priske er udfordret af Paulinhos karantæne, da Ailton har været ramt af en skade den seneste tid.

FCM bør overkomme de problemer og vinde opgøret - 2-0 til FCM.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020