Foto: IMAGO
Superliga

Optakt: Hvidovre IF - Randers FC

Søndagen byder på et spændende opgør fra bunden af Superligaen, hvor bundproppen Hvidovre kæmper for vigtige point mod Randers, som kun har to point til nedrykningsstregen.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14:00
Spillested: Pro Ventilation Arena, Hvidovre
Dommer: Lasse Læbel Graagaard
På TV: TV3 Sport

Holdnyt:
Hvidovre:
Oprykkerne fra den københavnske Vestegn har spinkle muligheder for overlevelse i Superligaen efter kun syv point i efterårets 17 kampe. I skrivende stund har Frandsens tropper ni point op til netop Randers på 10.pladsen, og der er derfor enormt vigtige point på spil søndag eftermiddag.

Siden sidst er Hvidovre gået over til et fuldtidsprofessionelt setup, så Thomas Frandsen i den resterende del af sæsonen har spillertruppen til rådighed hele dagen. Spørgsmålet er, om det kommer til at gøre en forskel eller om spillermaterialet bare ikke er til mere end sidstepladsen i den bedste danske række?

Udover overgangen fra semiprofessionel fodbold til fuldtid, har sportschef Peter Lassen haft en forholdsvis stille vinter. Eneste tilgang er Thomas Jørgensen, som er kommet til på leje fra FCK, mens Geertsen har indstillet karrieren og Lindberg er skiftet til Sirius. Umiddelbart ser holdet ikke styrket ud inden starten på foråret.

Mads Kaalund har endnu ikke været i aktion for Hvidovre i denne sæson, og forventes også at misse forårspremieren.

Randers:
Gæsterne fra Kronjylland er ligesom Hvidovre pressede inden starten på foråret. Bertelsens tropper spillede et noget undervældende efterår, hvilket illustreres udmærket ved et spinkelt forspring på kun to point ned til Vejle under stregen.

Der skal derfor point på tavlen søndag eftermiddag, hvis Randers skal være sikre på at starte næste spillerunde over nedrykningsstregen.

Det bliver dog uden efterårets topscorer Filip Bundgaard, som på transfervinduets sidste dag blev solgt for en rekordsum til Brøndby. Ydermere har Randers taget afsked med Kamara, som er strøget til FC Midtjylland, mens Klysner er skiftet til SønderjyskE.

Der er dog også kommet spillere den anden vej. Heriblandt to spændende spillere i Zandén og Fuseini samt et par unge lovende angribere i Tammer Bany og Brajanic, som viste flotte takter i NordicBet Ligaen i efteråret.

Rasmus Bertelsen må til dette opgør se bort fra to karantæneramte forsvarsspillere i Dammers og Oliver Olsen, mens Kopplin, Lauenborg og Babayan meldes tvivlsomme.

Karantæner:
Hvidovre: Ingen
Randers: Wessel Dammers og Oliver Olsen

Bud på startopstillinger:
Hvidovre (4-3-3): Djukic - Iljazovski, Olsen, Stenderup, Fredslund- Jakobsen, Gemmer, Spelmann - Qamili, Makienok, Thomsen

Randers (4-4-2): Carlgren - Kallesøe, Høegh, Andersson, Zandén - Coulibaly, Bjørkengren, Enggård, Nordli - Odey, Fuseini

Dom:
Det er to pressede mandskaber, der taget hul på Superliga-foråret søndag eftermiddag i Hvidovre.

Hjemmeholdet har inden opgøret ni point op til Randers over stregen, så hvis håbet om overlevelse skal holdes i live skal der point på tavlen. Og helst mere end bare et enkelt. Omvendt har gæsterne kun to point ned til Vejle under stregen, og bør ligeledes gå benhårdt efter sejren mod rækkens svageste hold.

Det fordrer godt for underholdningen, at hverken Hvidovre eller Randers bør stille sig tilfredse med uafgjort, og med gæsternes defensive fravær in mente kunne der snildt komme godt gang i målscoringen. Begge hold finder vej til netmaskerne, men Randers stikker afsted med sejren. 1-2.