• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Hvidovre IF - Silkeborg IF

Foto: Getty Images

Superligaens indtil videre dårligste hold møder rækkens største overraskelse.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Pro Ventilation Arena, Hvidovre
Dommer: Andreas Argyrou, Cypern
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #hifsif #sldk

Holdnyt;
Hvidovre IF:
De leder stadig efter sæsonens første sejr, Hvidovre IF, og nu skal man igen forsøge sig mod Silkeborg IF. Da de to hold mødtes i Silkeborg, spillede Hvidovre en god kamp og var tæt på at få point.

Denne gang vil man være uden en karantæneramt Jonas Gemmer, men ellers er der ved at være en fuld trup at vælge imellem for Per Frandsen, der har været plaget af skader i denne sæson.

Hvis Hvidovre skal overleve i denne sæson, skal der snart en sejr på tavlen. Så det er det store mål mod Silkeborg. Senest led man et tungt nederlag mod det andet oprykkerhold fra Vejle, så Hvidovre har fem point op til Vejle, der er under stregen, og otte op til OB over nedrykningsstregen.

Silkeborg IF:
Midtjyderne er Superligaens helt store overraskelse i denne sæson, hvor der ikke er mange, der havde dem spået til at spille med i den absolutte top i Superligaen. Men det gør SIF, der aktuelt ligger nummer tre i dansk fodbolds bedste række.

Kent Nielsens mandskab vandt det omvendte opgør mod Hvidovre med 1-0 på et sent mål af Alexander Lind, og nu skal man igen forsøge at hente tre point mod rækkens bundprop.

I det hele taget går det midtjyderne godt, og inden landskampene vandt man 5-0 hjemme over Lyngby, så man lige nu ligger med to point til topholdet Brøndby IF. I den kamp scorede islandske Stefan Thordarson hattrick, så han må forventes at starte inde igen mod Hvidovre.

Til opgøret mod Hvidovre er man uden en skadet Robin Østrøm, og så sidder Lubambo Musonda over, da han er kommet sent retur fra landsholdstjeneste med Zimbabwe. Oliver Sonne er først kommet retur til Danmark fra sin rejse til Peru torsdag eftermiddag, men da SIF er plaget af skader på afbud på backs, er det ventet, at han spiller mod Hvidovre. På venstre back får Andreas Poulsen efter alt at dømme chancen.

Pelle Mattsson har været småskadet, men er udtaget til truppen og ventes at spile fra start.

Karantæne
Hvidovre IF: Jonas Gemmer
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Hvidovre IF (3-4-3): Djukic - Olsen, Kiilerich, Stenderup - Iljazovski, Spelmann, Fredslund, Gehrt - Qamili, Makienok, Jakobsen

Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Sonne, Salquist, Busch, Poulsen - Mattsson, Brink, Thordarson- Tengstedt, Klynge - Lind

Dom:
Udeholdet har været overraskende stærkt - både til at sætte og dominere spillet, men også når det kommer til at leve på omstillinger. Den form tror vi også, at SIF viser på udebane mod Hvidovre.

2-0 til Silkeborg.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: