• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Optakt: Lyngby BK - AaB

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det bliver en neglebider af de helt store, når Lyngby BK spiller om deres Superliga-skæbne mod AaB.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 14.00
Spillested: Lyngby Stadion
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: Canal 9
Hashtag: #lbkaab #sldk

Holdnyt:
Lyngby BK
Hvis ikke Lyngby BK havde kniven for struben før kampen mod AaB, så har de det for alvor nu. Et nederlag til nordjyderne vil sende dem i 1. division, mens en uafgjort og en markant dårlige målscore formentlig vil ende med samme facit.

Derfor er Freyr Alexanderssons mandskab pisket til sejr, men det er ikke ligefrem med selvtillid i bagagen, at de får besøg af AaB. 0-4 tabte man til OB i seneste spillerunde, hvor man også mistede Alfred Finnbogason til skæbnekampen mod AaB.

Islændingen fik rødt kort for en håndboldredning og er derfor i karantæne. Derudover er man uden Kristian Riis, Jannick Storch og Baptiste Rolland, som alle er på skadeslisten.

Til gengæld vender Sævar Magnusson tilbage fra karantæne, hvilket er et stort plus for Lyngby BK.

AaB
Efter flere uger med positive resultater er AaB røget ned i en bølgedal med et nederlag til FCK i pokalfinalen, som blev efterfulgt af et nyt nederlag til FC Midtjylland.

Man har dog fortsat Superliga-skæbnen i egne hænder, da man lige nu på en bedre målscorer er foran AC Horsens, mens Lyngby BK er tre point efter på sidstepladsen.

Derfor kan man med en sejr sikre, at Lyngby BK bliver den ene af de to nedrykkere, mens man skal håbe på hjælp fra OB, der fredag får besøg af AC Horsens.

Flasker resultaterne sig på den måde, har man alle kort på hånden inden sidste spillerunde, da man har en markant bedre målscorer end de to andre nedrykningskandidater. I jagten på tre point på Lyngby Stadion må AaB undvære Kasper Jørgensen, der afsoner karantæne.

Allan Sousa er fortsat tvivlsom, efter han måtte udgå mod AC Horsens i starten af maj. Han træner dog med og har også været en del af AaB's kamptrup, siden han pådrog sig skaden.

Karantæner:
Lyngby BK: Alfred Finnbogason

AaB: Kasper Jørgensen

Bud på startopstillinger:
Lyngby BK (3-4-3):
Mads Kikkenborg - Pascal Gregor, Andreas Bjelland, Lucas Hey - Willy Kumado, Tochi Chukwuani, Marcel Rømer, Sævar Magnusson, Kolbeinn Finnsson - Petur Knudsen, Frederik Gytkjær

AaB (4-3-3): Nico Mantl - Kasper Jørgensen, Rasmus Thelander, Lars Kramer, Daniel Granli - Pedro Ferreira, Malthe Højholt, Iver Fossum - Younes Bakiz, Nicklas Helenius, Lucas Andersen 

Dom:
Det bliver en neglebider af de helt store, hvor ingen af de to hold har råd til at tabe. AaB lever klart bedst med uafgjort, og buddet herfra bliver også, at kampen ender i en pointdeling. 1-1 ender det.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: