• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Lyngby BK - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

Det er bund mod top, når Lyngby tager imod FC Midtjylland. Hjemmeholdet har genfundet melodien, men er det nok til point mod mestrene?

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 18.00
Spillested: Lyngby Stadion, Lyngby
Dommer: Jens Maae
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #lbkfcm #sldk

Holdnyt:
Lyngby BK:
Man tør dårligt nok sige det højt. Det er jo næsten ikke til at tro på. Måske hvis man hvisker det, ganske sagte: Har Lyngby alligevel en chance? Kan holdet gøre det umulige?

Der er stadig lang vej til overlevelse; det siger sig selv, når afstanden til FC Nordsjælland over stregen er otte point. Men Lyngby har hentet fire point i de seneste to kampe, endda mod FC København og SønderjyskE, og holdet kan jo selv sørge for at hente ni point på FCN ved at vinde det indbyrdes opgør om tre runder og de to kampe i nedrykningsspillet.

Uafgjort mod FCK og en flot sejr over SønderjyskE må give et skud selvtillid direkte i blodet på Lyngby-spillerne. Det skal de forsøge at udnytte og forstærke.

Skadeslisten i Lyngby tæller fortsat Frederik Gytkjær og Brian Hamalainen. Til gengæld er Frederik Winther tilbage, omend han ikke kom på banen i seneste runde.

FC Midtjylland:
2-1, 1-0, 2-0, 1-0.

Siden FC Midtjylland tabte til SønderjyskE i forårspremieren, har holdets resultater lignet noget, vi kender: sejr på sejr, uden FCM nødvendigvis blæser seerne bagover med spillet. Den slags vinder man titler med.

I seneste runde mod Brøndby IF var de midtjyske mestre næstbedst spillemæssigt, men bedst til at tippe kampen i eget favør. Det har i årevis været holdets store styrke, og det tyder på, at FCM har fundet den frem igen.

Cheftræner Brian Priske må dog undvære Paulinho i besøget i Lyngby. Backen fik to advarsler til sidst i Brøndby-kampen og afsoner dermed karantæne i de to kommende runder. Det baner vejen for Superliga-debut til Paulinhos landsmand Ailton, der hidtil kun har fået 72 minutter i pokalturneringen for FC Midtjylland. Også Dion Cools er ude, da han har raget for mange advarsler sammen. Joel Andersson har ikke spillet i foråret på grund af en skade, og så er spørgsmålet, om Japhet Sery Larsen skal vikariere på backen.  

Til gengæld var Gustav Isaksen tilbage i truppen efter en kort pause, og han kom ind og afgjorde kampen. Omvendt sidder angrebskonkurrenten Junior Brumado stadig ude.

Karantæne:
Lyngby BK: Ingen
FC Midtjylland: Paulinho og Dion Cools

Bud på startopstillinger:
Lyngby BK (4-4-2): Mikkelsen – Fosgaard, Tshiembe, Enghardt, Jørgensen – Kornvig, Rømer, Hebo – Gammelby, Torp, Warming

FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen – Sery Larsen, Sviatchenko, Scholz, Ailton – Cajuste, Onyeka – Dreyer, Evander, Sisto – Kaba

Profilen:
Lyngby har omskolet Jens Martin Gammelby til kantspiller, og det lader til, at det bekommer lejesvenden fra Brøndby IF godt. Han er hidtil noteret for tre mål i sine syv kampe på kanten, efter han scorede to i nedsablingen af SønderjyskE i seneste runde.

Vidste du, at..:
Siden den første Superliga-sæson i dette årtusinde har Lyngby BK og FC Midtjylland mødt hinanden 24 gange. De kongeblå har kun vundet fem af dem. FCM har vundet 11.

Dom:
Først forbeholdene: Det har set bedre ud for Lyngby i de seneste kampe, og FC Midtjylland har ikke imponeret spillemæssigt. Men det er trods alt stadig nummer 1 mod nummer 11, mestrene mod nedrykningskandidater.

Vi forventer da også, at de midtjyske gæster lever op til favoritværdigheden og vinder 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus