• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Lyngby Boldklub - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

FC Midtjylland skal forsøge at fortsætte den gode stime mod et Lyngby-mandskab, for hvem tiden er ved at rinde ud.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Lyngby Stadion 
Dommer: Mikkel Redder
På TV: Canal 9 
Hashtag: #lbkfcm #sldk

Holdnyt:
Lyngby Boldklub:
Det er ved at være sidste udkald, hvis Lyngby Boldklub skal gøre sig forhåbninger om en sæson mere i landets bedste række. 

Nederlaget til AaB i Aalborg gjorde ondt på De Kongeblå, som blev vippet ned på sidstepladsen og nu har seks point op til AC Horsens på den gode side af nedrykningsstregen. Det er ikke umuligt, men alarmklokkerne bimler og bamler.

Lyngby vil føle, at de havde VAR imod sig mod AaB, men det kan klubben selvsagt ikke bruge til noget, her hvor overlevelseskampen spidser til.

Andreas Bjelland er tilbage fra karantæne, mens Alfred Finnbogason, Willy Kumado og Krisitan Riis, Jannich Storch og Baptiste Rolland er ude med skader.

FC Midtjylland:
FC Midtjylland ser ud til at leve op til favoritværdigheden og snuppe syvendepladsen i Superligaen. "Ulvene" har nærmest ikke været i problemer i slutspillet, hvor det er blevet til 13 ud af 15 mulige point.

En spiller, der åbenlyst ikke hører til i nedrykningsspillet, er Gustav Isaksen, der driver gæk med modstanderne uge efter uge og mod Silkeborg IF udlignede Patrick Mortensen på Superligaens topscorerliste.

For FC Midtjylland handler det om at fastholde momentum og gøre klar til playoff-finalen, som kan redde en smule af en ellers meget skuffende sæson for de ambitiøse midtjyder.

Emam Ashour og Joel Andersson er ude for sæsonen, mens både Junior Brumado og Edward Chilufya er klarmeldt.

Karantæner:
Lyngby Boldklub: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Lyngby Boldklub (4-4-2): Kikkenborg - Gregor, Hey, Bjelland, Hamalainen - Corlu, Chukwuani, Rømer, Finnsson - Gytkjær, Magnusson 

FC Midtjylland (4-3-1-2): Lössl - Thychosen, Dalsgaard, Gartenmann, Paulinho - Sørensen, Martinez, Gigovic - Olsson - Isaksen, Simsir

Dom:
Lyngby kan være vanskelige på hjemmebane, men FC Midtjylland er Superligaens bedste udehold i denne sæson og har ikke tabt en eneste kamp på fremmed græs. Thomas Thomasbergs mandskab trækker sig også sejrrigt ud af søndagens opgør, hvor FC Midtjylland slår Lyngby med 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: