Superliga

Optakt: OB - EfB

Det er sølvaspiranter mod nedrykningskandidater, når OB møder Esbjerg på TRE-FOR Park i Odense. Tipsbladet.dk giver dig optakten.

Status:
OB kommer til kampen med en frisk 2-0 sejr over SønderjyskE i bagagen, men i de seneste to hjemmekampe er det ikke lykkedes OB at vinde. Derfor vil de nok gerne give hjemmepublikummet en sejr og tre point til sølvstriden.

Esbjerg har 90 minutter i benene fra torsdagens pokalsemifinale-sejr over FC Midtjylland i Herning. Det må derfor være med god selvtillid, at esbjergenserne tager til Fyn. I ligaen har det haltet mere, hvor de seneste tre kampe kun har givet et enkelt point.

Indbyrdes er OB i den grad ovenpå i forhold til Esbjerg. De seneste 13 kampe har givet otte OB-sejre og fem uafgjorte. Vi skal helt tilbage til juli 2006, før vi finder den seneste Esbjerg-sejr. Det er altså snart fem år siden, at Esbjerg sidst har fået en sejr over OB.

Profil:
Kalilou Traore har scoret to mål i sine to seneste kampe for OB i Superligaen. Den 192 cm høje midtbanespiller fra Mali har dog andre kvaliteter end målnæsen, og når Djemba-Djemba sidder ude med karantæne er det Traore, der kommer ind og skal styre den fynske centrale midtbane.

Bud på startopstillinger:
OB (4-4-2)

Wessels - Ruud, Møller Christensen, Høegh, Kadrii - Gislason, Traore, Andreasen, Falk - Toft, Utaka
Skader: Sørensen, Troest, Håland, Mendy
Karantæne: Djemba-Djemba

Esbjerg (4-4-2)
Winde - Hansen, Risp, Høgh, Conboy - Smarason, Karlsen, Vendelbo, Rieks - Lange, Janssen
Skader: Gaardsøe, Braithwaite, Fribrock
Karantæne: Mehl

Dommen:
Begge hold har masser at spille for, men OB må på hjemmebane kunne tage sejren over Esbjerg. 3-1 til OB, og Esbjerg må vente til næste sæson med at få revanche - hvis de da overlever i Superligaen.