Superliga Lasse Claes

Optakt: Randers FC - AaB

Foto: Lars Ronbog

Onsdag aften tørner Randers og AaB sammen i mesterskabsspillet, og Tipsbladet giver dig her en optakt til kampen.

Af Lasse Claes

Kampfakta
Kampstart: Onsdag klokken 18.00 
Spillested: Cepheus Park
Dommer: Aydin Uslu
På TV: TV3 Sport og Viaplay 
Hashtag: #rfcaab #sldk

Holdnyt
Randers FC
Thomas Thomasbergs mandskab var meget tæt på at få et flot point med fra Silkeborg i fredags, men en Nicklas Helenius-scoring dybt inde i overtiden spolerede udsigten til point. 

Det ændrer dog ikke på en meget flot Randers-sæson, hvor holdet lige nu er placeret som nummer fem i Superligaen - to point fra AaB på fjerdepladsen. Og det er til trods for flere europæiske kampe i løbet af sæsonen. 

Onsdagens hjemmekamp mod AaB er meget vigtig for Randers, da en sejr vil sende dem op på fjerdepladsen, som kan give nye eventyr i Europa i næste sæson. 

Heldigvis for Thomas Thomasberg fik Superliga-holdet hverken karantæner eller skader i Silkeborg, men cheftræneren må fortsat undvære Egho, Kabongo, Kallesøe og Kamara, som alle er ude med skader. 

AaB
Det kører bestemt ikke på skinner for den bolsjestribede fodboldklub i øjeblikket. Fire nederlag på stribe er således de barske realiteter for Lars Friis' mandskab. Senest tabte man søndag med 2-1 til FC Midtjylland i Aalborg. 

Det betyder, at afstanden til tredjepladsen og bronzemedaljer i skrivende stund er på fem point. Men intet er afgjort endnu, og hvis AaB kan slå Randers, mens Silkeborg taber i Parken, så er kampen om metal helt åbent igen. 

Desværre for AaB røg både Anders Hagelskjær og Malthe Højholt i karantæne søndag aften, da de modtog et gult kort mod Bo Henriksens mandskab. Derudover må Lars Friis ligeledes se bort fra Magnus Christensen, Rufo og Rasmus Thelander.

Pedro Ferreira er tilbage i truppen en lang skadespause.   

Karantæne
Randers FC: Stephen Odey. 
AaB: Anders Hagelskjær og Malthe Højholt. 

Bud på startopstillinger
Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kopplin, Piesinger, Graves, Bundgaard - Ankersen, Lauenborg, Johnsen, Kehinde - Hammershøy-Mistrati, Brock-Madsen. 
AaB (3-5-2): Rinne - Granli, Ross, Ahlmann - Pallesen, Fossum, Kusk, Andersen, Thorarinsson - Prip, Makaric. 

Profilen:
Iver Fossum kom på måltavlen mod FC Midtjylland, da han reducerede til 1-2 i anden halvleg. Nordmanden har et meget højt niveau, og hvis scoringen har skudt lidt mere selvtillid ind i kroppen, så kan han sagtens blive afgørende i udekampen mod Randers. 

Vidste du, at...
Randers har ikke haft godt fat i AaB i de seneste sæsoner. Hjemmeholdet har således ikke slået udeholdet i de seneste seks Superliga-opgør, de har spillet mod hinanden. Senest Randers-triumf var den 29. september 2019. Her vandt kronjyderne med 3-0.

Dom
Det ligner som udgangspunkt et ogør, som kan gå begge veje. Holdene står godt til hinanden, og da ingen af mandskaberne kommer med en sejr i bagagen, kunne de sagtens dele i porten. Vi skyder på 1-1.