Optakt: SønderjyskE - Brøndby IF
Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: SønderjyskE - Brøndby IF

Der venter en spændende kamp mellem Superligaens nummer fire og et.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer: Sandi Putros
På TV: Canal 9
Hashtag: #sjebif #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:
Fire kampe har indtil videre givet SønderjyskE syv point, så man må sige, at det har været en glimrende start på sæsonen for Glen Riddersholm og holdet fra Haderslev. Samtidig har SønderjyskE-træneren fået nye, gode spillere ind, så der både er en stærk startopstilling samt flere gode muligheder fra bænken. 

SønderjyskE spillede senest 2-2 ude mod Lyngby, hvor man nok ærgrer sig, for man burde have vundet.

Nu venter så et opgør mod Superligaens tophold Brøndby, og her skal SønderjyskE forsøge at fortsætte de lovende takter og få point.

Til opgøret er Glen Riddersholm uden anfører Marc Pedersen, der er skadet. Heller ikke nyindkøbet Ogenyi Onazi er i spil til opgøret. Til gengæld er et andet indkøb, Philipp Schmiedl, udtaget, og han får debut, hvis han kommer på banen i opgøret.  

Johan Abaslonsen skulle være startet inde mod Lyngby inden landskampspausen, men måtte melde fra kort inden kampstart. Han er også i spil igen. Omvendt er Rilwan Hassan ikke udtaget, men han bør snart være klar igen.

Brøndby IF:
De har solgt en del dygtige spillere det seneste år, men Brøndby IF's talenter har vist klasse og er en stor årsag til, at Brøndby IF ligger nummer et i Superligaen.

Jesper Lindstrøm, Morten Frendrup, Anis Slimane og Andreas Bruus er nogle af de spillere, der har løftet spillet og vist vejen for Niels Frederiksens mandskab, der altså noget overraskende har maksimumpoint efter fire kampe.

Klubben har nu også fået et godt alternativ til venstre wing back i form af paraguayanske Blas Riveros, mens også angriber Andrija Pavlovic nærmer sig kampform. Sidstnævnte scorede i reserveholdskampen mod FC København tirsdag, og han kan få Brøndby-debut, hvis han kommer på banen. 

Der er ikke meldinger om skader i Brøndby, men Riveros er ikke udtaget til opgøret og må vente på sin debut.

Karantæne:
SønderjyskE: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (3-4-3): Thomas - Banggaard, Kanstrup, Gartenmann - Bah, Albæk, Ekani, Dal Hende - Simonsen, Jacobsen, Eskesen

Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Rosted, Maxsø, Jung - Bruus, Lindstrøm, Frendrup, Radosevic, Mensah - Uhre, Hedlund

Profilen:
Det var i SønderjyskE, at angriber Mikael Uhre fik sit gennembrud som Superliga-spiller, og nu forsøger han så at tage det næste skridt i Brøndby IF. Angriberen har i glimt vist gode ting, og han har da også fået lavet lidt mål i 2020. Konkurrencen i Brøndby-angrebet er dog øget, for Brøndby har hentet Andrija Pavlovic, der begynder at nærme sig kampform.

Vidste du, at..:
Andrija Pavlovic og Blas Riveros er nuværende holdkammerater i Brøndby, og faktisk er de tidligere modstandere. Da Pavlovic var på kontrakt i APOEL var han med i begge møder i Europa League-gruppespillet mod FC Basel og Blas Riveros. Begge gange var det venstrebacken fra Paraguay, der vandt.

Dom:
Brøndby har vundet alle fire kampe i sæsonen, men der venter en meget svær kamp mod et SønderjyskE-hold, der med syv point i fire kampe også er kommet godt fra start. Holdet fra Haderslev har samtidig handlet godt i transfervinduet og ser på papiret stærk ud.

Brøndby går ind til opgøret som favorit, men vi tror, det bliver en meget tæt og målfattig affære mellem to hold, der formentlig stiller med tre centrale forsvarsspillere.

SønderjyskE har indtil videre vundet begge hjemmekampe, og vi tror, at Riddersholm og holdet overrasker Brøndby søndag. Haderslev-klubben vinder kampen med 1-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: