• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: SønderjyskE - Lyngby Boldklub

Foto: Getty Images

SønderjyskE skal forsøge at rejse sig efter tre nederlag i træk. Modstanderen er Lyngby, der kommer med et godt resultat mod FCK i bagagen.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00 
Spillested: Sydbank Park, Haderslev 
Dommer: Jakob Sundberg
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #sjelbk #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:
Pokalvinderne har haft et vanskeligt startprogram mod FC Midtjylland, Vejle Boldklub, FC København og AGF. Nu venter en kamp, hvor SønderjyskE ikke kan løbe fra favoritværdigheden.

Den har de brug for at leve op til. Efter tre nederlag i træk trænger Glen Riddersholms mandskab til en sejr, og det vil også give holdet et tiltrængt rygstød i tabellen. SønderjyskE er lige nu det sjette og sidste hold, der står til at ryge i mesterskabsspillet.

VAR har for alvor været et tema for SønderjyskE i de seneste par kampe - nu håber Haderslev-klubben helt sikkert på et opgør uden video-dramatik.

SønderjyskE har Stefan Gartenmann i karantæne, men derudover er alle mand klar til mandagskampen mod Lyngby. Adama Guira er også med og kan få spilletid. 

Lyngby Boldklub:
Man kan udlægge Lyngbys opgør mod FC København i seneste runde på to måder - den gode og den grusomme.

Den gode er naturligvis, at 2-2 mod FC København er et stort resultat for Lyngby, og sådan en skalp vil uden tvivl give noget moral. Den grusomme er, at et point reelt ikke rykker noget som helst for de kongeblå i overlevelseskampen. Kun sejre tæller.

Lyngby skal naturligivs hæfte sig ved den gode udlægning.

Carit Falchs mandskab har indkasseret flest mål i Superligaen i denne sæson, og det er et vedvarende tema for bundholdet. 37 gange har Thomas Mikkelsen samlet bolden op i nettet bag sig. I den modsatte ende er der også problemer. Lyngby er det hold, der er noteret for klar færrest afslutninger af de 12 hold.

Skadeslisten i Lyngby tæller fortsat Frederik Gytkjær og Brian Hamalainen. Tilbage er Frederik Winther dog. 

Karantæner:
SønderjyskE: Stefan Gartenmann
Lyngby Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (3-4-3): Thomas - Kanstrup, Banggaard, Schmiedl - Simonsen, Albæk, Ekani, Dal Hende - Jacobsen, Wright, Finne

Lyngby Boldklub (4-3-3): Mikkelsen - Crone, Enghardt, Tshiembe, Jørgensen - Kornvig, Rømer, Hebo - Gammelby, Torp, Warming

Profilen:
Jeppe Simonsen er arvtageren for Alexander Bah, og det er selvsagt nogle store sko, han skal udfylde. Det har han ikke kunnet indtil videre i foråret, og de færreste regnede også med, at Simonsen ville være en en-til-en-afløser med det samme. Der er dog næppe tvivl om, at Jeppe Simonsen tørster efter at vise flaget og levere en stor præstation.

Vidste du, at...:
Lyngby Boldklub er det eneste hold i Superligaen, der ikke har ramt stolpen i denne sæson. Overliggeren har holdet dog testet - det gjorde Emil Kornvig i seneste runde mod FC København.

Dom:
SønderjyskE trænger til en sejr, og det gør Lyngby i lige så høj grad, så man kan håbe, at begge mandskaber vil angribe kampen, og at det bliver en åben slagudveksling. Vi satser på, at de to hold leverer solid mandagsunderholdning. SønderjyskE vinder 2-1 over Lyngby.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus