• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Vejle Boldklub - AC Horsens

Foto: Getty Images

Lokalbrag venter i Vejle, hvor AC Horsens kommer på besøg.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Vejle Stadion
Dommer: Anders Poulsen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #vbach #sldk

Holdnyt:
Vejle Boldklub:
Oprykkerne Vejle Boldklub endte godt nok med at tabe 1-2 senest ude mod Brøndby, men spillet var opløftende, og Constantin Galcas tropper viste sig godt frem.

Klubben står nu over for et opgør mod rivalerne AC Horsens, og sådan et opgør må man ikke tabe.

Da de to hold mødtes i efteråret i den omvendte kamp, tabte Vejle med 1-3. Kampen var Horsens' første og faktisk også eneste sejr i sæsonen.

Vejle ligger før mødet 13 point foran Horsens, der med syv point er sidst i Superligaen.

Til kampen er Saeid Ezatolahi tilbage efter overstået karantæne, mens klubben til at indlede foråret har været uden en stribe skadede spillere. Mads Greve, Jacob Schoop, Thomas Gundelund, Matthew Briggs og Kevin Yamga kan fortsat være ude. Arbnor Mucolli missede seneste kamp med en mindre skade - han kan meget vel være tilbage mod Horsens.

AC Horsens:
De ligger sidst i Superligaen og har ikke scoret i foråret og bare hentet én sejr i denne sæson. Der er ikke meget at glæde sig over i AC Horsens for tiden.

Den nye træner, Jens Berthel Askou, har et voldsomt arbejde foran sig i forhold til at overleve i Superligaen, og det starter nu, hvis man for alvor skal tro på, at man kan klemme sig over nedrykningsstregen.

Da de to hold mødtes i efteråret, vandt Horsens sæsonens første og eneste sejr, og dengang blev det til en sejr på 3-1, og de håber ganske givet på en gentagelse.

Men det bliver svært for Horsens, der har store problemer med at lave mål. Første scoring i 2021 har klubben stadig til gode, mens man i alt i denne sæson bare har lavet 10 mål. Til sammenligning er Superligaens topscorer før denne runde noteret for ni scoringer, altså bare ét færre end Horsens' samlede antal scoringer.

James Gomez var tilbage i truppen senest, efter han har siddet ude med en skade til at indlede foråret. Med var også Nikolas Dyhr. Man er fortsat uden Magnus Jensen. 

Karantæne:
Vejle Boldklub: Ingen
AC Horsens: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vejle Boldklub (4-2-3-1): Brunst - Mølgaard, Kolinger, Ojala, Bengtsson - Ramadani, Hetemi - Sousa, Ezatolahi, Mucolli - Faghir

AC Horsens (3-4-1-2): Delac - Kiilerich, Ludwig, Reese - Nymann, Jacobsen, Hansson, Dyhr - Prip - Qamili, Brock-Madsen

Profilen:
Wahid Faghir har scoret fem gange i Superligaen som 17-årig, og dermed har han tangeret rekorden for flest mål af en 17-årig. Den rekord er flere årtier gammel - læs meget mere om det her.

Faghir er et kæmpe talent, der gang på gang viser klassen - hold øje med den talentfulde angriber i opgøret mod Horsens.

Vidste du, at..:
Da AC Horsens i foråret slog Vejle Boldklub, var det første sejr i Superligaen over ærkerivalen i 11 forsøg. Syv af 11 kampe er endt uden vinder, mens Vejle har vundet tre kampe mod Horsens.

Dom:
De spiller ofte uafgjort, når de mødes, og det er igen et muligt slutresultat.

Vejle lever fint med uafgjort, mens Horsens gerne skal op og vinde. Problemet for AC Horsens er bare, at klubben ganske enkelt har for lidt kvalitet offensivt og blot har scoret 10 gange i denne sæson.

Vi tror, at det lykkes for ACH at komme på tavlen denne gang, og det regner vi også med, at Vejle formår. I en intens kamp på en svær bane i Vejle ender det 1-1 mellem de to rivaler.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus